5 tips om je tuin snel te verbeteren
19 december 2022 
2 min. leestijd

5 tips om je tuin snel te verbeteren

Om je tuin te verbeteren, kun je het beste beginnen met enkele 'easy wins' die de plek er meteen beter uit laten zien. Dit geeft je de motivatie om de taken op langere termijn aan te pakken. Er gaat niets boven het zien van resultaten om een tuinman aan te sporen tot grotere dingen!

 

Maak een nieuw bloembed 

De meeste tuinen hebben een stukje gazon over, dus graaf er wat uit en voeg wat nieuwe planten toe om je tuin te verbeteren. Snijd met een schop in het gras dat je wilt verwijderen. Steek vervolgens een turfijzer of een spade horizontaal in de grasmat om deze op te tillen. Maak sneden over de lengte van het gebied dat je optilt, zodat je hanteerbare stukken gras per keer kunt verplaatsen. Graaf over de grond om het los te maken en voeg dan wat nieuwe planten toe. Controleer de hoogtes en spreidingen op de etiketten om er zeker van te zijn dat je genoeg ruimte hebt voor de planten als ze volwassen zijn.  

 

Maak je potten schoon

Vul een emmer met warm water en een beetje afwasmiddel, bewapen jezelf met een schrobborstel en maak de buitenkant van je terraspotten schoon. Dit geeft het terras een echte boost en laat je dierbare potplanten perfect tot hun recht komen. Als je toch bezig bent, doe je er goed aan om je tuinset ook even te reinigen. 

 

Geef je gazon een scherpe rand

Snijd in de randen van je gazon om ze een mooie vorm te geven en je borders zien er ook meteen beter uit. Leid een touwtje of een tuinslang langs de randen van je gazon om de gewenste vorm te markeren. Snijd vervolgens langs de lijn met een halve maan edger of als je er geen hebt, zal een spade het werk doen. Gebruik vervolgens een vork om de grond weg te vegen van de grasrand. Dit maakt het trimmen van de randen in de toekomst gemakkelijker en geeft je gazon een stijlvolle afwerking! 

 

Maak de kieren in je terras glad

Gebruik een tuingereedschap of zelfs een oude, roestige snoeischaar om mos en onkruid weg te schrapen uit de scheuren tussen je tegels. Eenmaal verwijderd, vul je eventuele openingen tussen de bestrating op met een mengsel van drie delen scherp zand op een deel cement en een beetje water om het mengsel te bevochtigen. Duw het door de scheuren met een puntspaan en maak het oppervlak vervolgens glad met de troffel of een oud stuk afgesneden tuinslang. 

 

Geef je planten een boost

Het verwijderen van lagere takken van bomen en struiken (ook wel 'kronen optillen' genoemd) kan ze er prachtig uit laten zien. Het kan hun vorm verbeteren, ze er 'schoner' uit laten zien en ook de luchtcirculatie rond de plant helpen en mogelijkheden creëren om eronder te planten. Richt op takken die de grond raken of de vorm van de plant bederven en verwijder ze terug naar hun bron. Zorg ervoor dat je snijgereedschap scherp is en een zuivere snede achterlaat.

 

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor