70 procent kopers koopt huis zonder aankoopmakelaar
25 september 2021 
3 min. leestijd

70 procent kopers koopt huis zonder aankoopmakelaar

Huis kopen zonder aankoopmakelaar.

De media staan er vol van en makelaars schuiven de woningen toe aan bevriende aankoopmakelaars. Toch koopt 70% van de kopers zonder aankoopmakelaar. Die vlieger gaat dus niet op en hier liggen meteen kansen voor kopers.

Meer kans met een aankoopmakelaar?

Beste aankoopmakelaarIk zeg het wel vaker, met een aankoopmakelaar maak je meer kans maar dat komt door een andere reden dan in de media wordt gesuggereerd. Aankoopmakelaars kennen de markt en hebben vaak een enorm netwerk. Zo weten ze vaak als eersten wanneer er woningen in verkoop komen. Vaak geeft dit netwerk de doorslag en ben je in de meeste gevallen verzekerd van een afspraak voor bezichtiging. Daarnaast zijn er tal van andere redenen waarom het verstandig is een aankoopmakelaar in te schakelen. Vraag hiervoor een offerte op want hier liggen nog voldoende kansen voor woningzoekenden.

Kan ik een huis kopen zonder aankoopmakelaar?

Ja, ja kan een huis kopen zonder aankoopmakelaar maar in deze tijd waarin alles zo snel gaat kun je snel iets over het hoofd zien. Zorgvuldigheid is geboden en de risico’s zijn groot wanneer er iets misgaat. En er kan van alles misgaan in zo’n traject. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Schakel een aankoopmakelaar in om je te begeleiden. Het gaat om veel geld en de risico’s worden alleen maar groter. Gebruik de kennis en het netwerk van de aankoopmakelaar zodat je zeker weet dat alles goedkomt.

Weet jij hoe de onderzoeksplicht eruitziet?

Als verkoper heb je een meldingsplicht maar als koper een onderzoeksplicht. Weet jij waar je op moet letten zodat je later niets kan worden verweten mocht er toch iets aan de hand zijn? De meeste kopers hebben geen idee en verwachten dat alle kosten die voortvloeien uit gebreken voor de verkoper zijn. Wanneer je dit denkt kom je bedrogen uit. Laat je daarom bijstaan door een expert en schakel een bouwkundig inspecteur in wanneer je twijfelt. Dit is in deze tijd niet altijd makkelijk maar daar krijg je hulp bij en zorgt voor veel minder stress.

Sluiten de termijnen op elkaar aan?

Dit zie ik steeds vaker en hier wordt niet altijd goed over nagedacht. Wanneer je uit een huurhuis vertrekt is het makkelijker dan wanneer je ook een huis hebt verkocht of zelfs nog moet verkopen. In deze tijd waarin de meeste mensen eerst een huis kopen en daarna pas gaan verkopen zijn de termijnen van voorbehouden en oplevering belangrijker dan ooit. Zorg dat deze goed op elkaar aansluiten en houdt er rekening mee dat er iets tussen kan komen waardoor uitstel wordt gevraagd. Vraag je makelaar om advies.

Het aankoopproces

Bij een huis kopen komen veel zaken kijken. Het is een uitgebreid proces ook al gaat het in deze tijd enorm snel. Toch blijven de te nemen stappen nagenoeg gelijk met vroeger. Zo zijn er een aantal cruciale punten in zo’n aankoopproces waar het mis kan gaan. Heb jij hier voldoende kennis over? Dan kun je het misschien zelf. Maar ga niet klagen wanneer het misgaat. Ik merk ook dat steeds meer mensen om advies vragen nadat ze een mondelinge deal hebben gesloten. De onzekerheid slaat toe en ze vragen zich af waar ze op moeten letten. Eigenlijk ben je dan al te laat. Schakel dus op tijd een aankoopmakelaar in. In ieder geval voordat je een bod uitbrengt.

Conclusie:

Beste hypotheekadviseurDoordat 70% van de kopers een huis zonder aankoopmakelaar koopt liggen er voldoende kansen om succesvol een huis aan te kopen. Natuurlijk gaat het snel en kan de aankoopmakelaar niet toveren maar hij/zij heeft wel een enorm netwerk waar je van kan profiteren. Ook gemiddelde bedragen die worden overboden en ervaring in het biedingsproces verhogen de kans op succes. Laat deze kans niet liggen en vraag de aankoopmakelaar of hij/zij jouw belangen wil behartigen. Denk eraan dat de verkoopmakelaar er is voor de verkopers en niet voor jou als koper.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energieadviseur en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor