Gunfactor

De gunfactor bij een huis kopen

Een gunfactor creëren is iets persoonlijks en per mens verschillend. Over het algemeen krijgen spontane, lieve en eerlijke mensen meer voor elkaar dan mensen die wat meer ingetogen en minder open zijn. Dat zegt niets over hoe iemand in werkelijkheid is maar meer over hoe we ons hierbij voelen.

Wanneer iemand blij en dankbaar is dat ze een huis mogen bekijken en zelf mogen bieden kan dat toch voor de verkopers een persoonlijke voorkeur creëren. Als verkoper verkoop jij toch ook liever aan mensen die je het gunt?

De gunfactor bestaat uit meerdere onderdelen en is per persoon verschillend en meer gebaseerd op gevoel. Wanneer jij als toenmalige koper van 25 jaar oud het huis waar je nu in woont hebt gekocht, en de huidige bezichtigers in exact dezelfde situatie verkeren schept zoiets een band. De voorkeurspositie kan in zo’n geval de doorslag geven.

Wanneer je een gunfactor wilt creëren is het belangrijk om bij bijvoorbeeld een bod je persoonlijke situatie toe te lichten. Een persoonlijk verhaal waarin je uitlegt waarom je graag in dat huis wilt wonen en waarom je zo enthousiast bent doet het altijd goed. Daarnaast is een persoonlijke foto of foto van je gezin een meerwaarde voor verkopers. Daarmee krijgen ze een beeld van jou/jullie. Vaak laat de makelaar de woning zien en heeft de verkoper geen idee wie je bent.

Veel beslissingen worden naast de hoogte van het bod en overige voorwaarden op basis van gevoel en emotie genomen. De gunfactor is iets ongrijpbaars maar speelt in sommige gevallen een enorm grote rol. Oprechte interesse en aangeven dat je al lang op zoek bent naar dit huis gecombineerd met een persoonlijk verhaal doet het altijd goed. Wees niet bang om enthousiast te zijn. In deze tijd kan zoiets nét de doorslag geven dat het huis je wordt gegund.

Dankwoord

Bedank de makelaar of verkopers dat je de woning mocht bekijken en wees vriendelijk. Ook wanneer er meerdere geïnteresseerden zijn. Zorg ervoor dat je een positieve indruk achterlaat. Dat geldt ook voor makelaars, makelaars komen allerlei verschillende mensen tegen. Zorg ervoor dat je positief opvalt zonder te overdrijven.

Begrippenlijst >>

Blogoverzicht >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en bouwkundige keuring