Verhuislift of ladderlift

Wat is een verhuislift of ladderlift?

Een verhuislift of ladderlift is een lift die lijkt op een ladder. Aan die ladder is een plateau bevestigd waarop je de spullen plaatst. De lift werkt elektrisch. Deze lift wordt vaak gebruikt bij hogere gebouwen zoals appartementen. Denk aan de veiligheid wanneer je  zo'n verhuislift gaat gebruiken en schakel hiervoor altijd een verhuisbedrijf of professional in en houd je aan de veiligheidsvoorschriften.

Appartement

In veel appartementen zit tegenwoordig een lift. In nieuwe appartementen wordt hier vaak aan gedacht, maar vooral bij de oudere kleine flats ontbreekt nog wel eens een lift. Ook merk ik vaak dat in sommige gebouwen de lift aan de kleine kant is. In zo'n geval biedt de verhuislift een uitkomst.

Type verhuislift

Er zijn verschillende typen verhuis- of trapliften. Sommigen worden aangeboden in de vorm van een aanhanger en anderen zijn bevestigd op een bus of kleine vrachtwagen. Volg het advies op van de expert welk type lift het paste bij jouw verhuizing past.

Plaatsing van de verhuislift

De verhuisladder wordt vaak tegen de muur of het balkon gezet, de verhuislift beschikt over een plateau waar de spullen op worden gezet. Hierbij moet je vooral aan de zware spullen zoals wasmachines e.d. denken. De lift werkt makkelijk en snel. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet het hele trappenhuis door bij een appartement. Ook dozen e.d. kun je hiermee naar boven brengen. In sommige gevallen moet een raam eruit worden gehaald omdat te grote spullen dan niet door de deur of het aanwezige raam kunnen.

Gebruik van de verhuislift

Safety first, verhuizen brengt altijd  risico's met zich mee. Vooral het verplaatsen van de spullen en met name op een verhuislift kan schade of ongelukken veroorzaken wanneer je hier niet zorgvuldig mee omgaat. Wanneer je zelf een verhuislift huurt lees dan goed de instructies en veiligheidsvoorschriften door.  Houd je daar ook aan! Denk ook altijd aan een verzekering.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Begrippenlijst

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur