Bestaat er een gratis makelaar of aankoopmakelaar?
29 oktober 2019 
3 min. leestijd

Bestaat er een gratis makelaar of aankoopmakelaar?

We zijn gek op gratis

Beste aankoopmakelaarIn Nederland zijn we gek op gratis. Gratis en voor niets, maar voor niets gaat de zon op. Toch kom je ook in de makelaardij concepten tegen die pretenderen een gratis dienst aan te bieden. Maar is het wel echt gratis?

Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is dan ook vaak zo. Welke (aankoop)makelaar is zo gek om gratis diensten aan te bieden? Juist, geen enkele. Pas dus op met gratis dienstverlening, er zal brood op de plank moeten komen en ergens in welke fase dan ook zal een factuur verschijnen.

Maar wat is het dan wel?

In ieder geval niet gratis. Vaak is het een slim concept die je op de een of andere manier toch laat betalen. En wanneer jij de kosten niet hoeft te betalen worden die wel aan een ander doorberekend. Ik geloof niet in gratis, jij wel?

Transparante dienstverlening

Door de roep om op te vallen schoten makelaarsconcepten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Maar wanneer je hier goed naar kijkt zie je dat de uiteindelijke dienstverlening eigenlijk hetzelfde is dan jaren terug. Het enige verschil is de mediamogelijkheden en presentatie. Natuurlijk zijn makelaars moderner geworden en heeft de klant meer wensen. Maar ik geloof dat transparantie in dienstverlening het altijd wint van lokkertjes.

Keuzevrijheid

Doordat de klant tegenwoordig meer behoefte aan keuzevrijheid dan vroeger zijn er ook deeldiensten ontstaan. Samen met de makelaar wordt gekeken wat de verkoper zelf kan doen en wat de makelaar doet. Dit wordt vaak gedaan om kosten te besparen. Besef wel dat de aansprakelijkheid goed moet worden geregeld. Wie is waarvoor verantwoordelijk wanneer het misgaat. En het kan goed misgaan wanneer het over grote bedragen gaat.

Duidelijk verhaal

Laat je niet misleiden en vraag altijd naar de voorwaarden. Of je nu met een (aankoop)makelaar of een hypotheekadviseur in zee gaat. Vraag duidelijk wat het kost en wat je ervoor krijgt. Ik kan me ooit het verhaal van een letselschadespecialist nog herinneren. Hij zij dat de “maatschappij” zijn kosten zou betalen. Wat hij er niet bij vertelde dat zijn uren van de totaalsom werd afgetrokken waardoor de verzekerde per saldo duizenden euro’s minder overhield.

Gratis je huis verkopen via NLVERHUIST

Na het verhaal hierboven geloof je natuurlijk niet dat je via NLVERHUIST je huis gratis kunt verkopen. Dat is ook maar ten dele waar. Wanneer je alles zelf doet kan je inderdaad je huis gratis plaatsen en verkopen, maar wie doet alles zelf? Dan zou je overal verstand van moeten hebben. Dat kan natuurlijk maar dan ben je wel een uitzondering of een makelaar. Ergens in zo’n traject kies je als verkoper misschien toch voor een betaalde dienst.

Ja, ik wil ook mijn woning aanbieden op de aanbodsite >

> Direct verkoopaccount aanmaken

Transparantie van NLVERHUIST

Bij NLVERHUIST kan je zelf aangeven welke dienstverlening je afneemt. Wij hebben als het ware het gehele traject uit elkaar getrokken waarbij jij beslist wat je doet en wat je afneemt. Kies je ervoor alles zelf te doen en alleen de koopovereenkomst opmaken uit te besteden? Dan betaal je alleen voor de koopovereenkomst opstellen. Dat geldt ook voor de foto’s of het opmeten van de woning. Hiermee bepaal je zelf de hoogte van de kosten. Wil je liever dat een makelaar alles voor je regelt? Ook hiervoor kun je makkelijk en snel bij één of meerdere plaatselijk bekende en erkende makelaars offertes opvragen. Gewoon open en transparant.

Meer behoefte aan deeldiensten

Door de toenemende informatie op internet en de multimediamogelijkheden kunnen mensen steeds meer zelf. Er is steeds meer behoefte om zelf je keuzes te maken en je niet meer alles te laten voorkauwen. Toch blijft nog steeds de angst bestaan dat je ergens steken laat vallen en die kans is ook vrij groot wanneer je zelf onvoldoende kennis hebt. Daarom is een samenwerking met NLVERHUIST ook van harte aan te bevelen (ook al zeg ik het zelf). Jij doet alleen hetgeen je zelf aandurft en de rest besteed je uit. Net zo makkelijk.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor