FINANCIER ZONNEPANELEN DIRECT MEE IN HYPOTHEEK (TIP)
11 november 2019 
1 min. leestijd

FINANCIER ZONNEPANELEN DIRECT MEE IN HYPOTHEEK (TIP)

Steeds meer woningen worden voorzien van zonnepanelen, logisch omdat we energie willen besparen en ook zuinig op onze aardbol willen zijn. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan een beter milieu. Vaak wordt vergeten om de berekening van de zonnepanelen direct te doen bij de hypotheekaanvraag. Daar ligt vaak niet de focus maar het is juist slim om dit wel te doen. Hiermee kun je jaarlijks enorm op energielasten besparen.

Meest gemaakte fout

Je overweegt een huis te kopen en maakt alvast een afspraak met een hypotheekadviseur. Op dat moment weet je nog niet welk huis je gaat kopen en bent alleen op zoek naar het antwoord hoeveel hypotheek je kunt lenen. Met die informatie ga je op zoek naar je droomhuis. Wanneer je een leuk huis hebt gevonden sluit je in deze tijd vaak snel de deal. In deze tijd waar woningen snel zijn verkocht moet je dus ook snel reageren. Je bent dan nog niet echt met energie bezig en dan worden de zonnepanelen vaak vergeten mee te nemen in de berekening. Dat is zonde want wanneer je achteraf nog iets moet regelen zijn je mogelijkheden vaak minder en moet je misschien zelf (meer) investeren.

Direct doorgeven

Geef direct aan de hypotheekadviseur aan dat je zonnepanelen mee wilt financieren. Houd er in ieder geval rekening mee dat je dit meldt zodra je een huis hebt gekocht. Ook de taxateur kan hier dan rekening mee houden en de waarde na verbouwing “lees plaatsen zonnepanelen” meenemen in het taxatierapport. Hiermee vermeerder je tevens de waarde van de woning, bespaar je op energiekosten en help je mee aan een beter milieu.

Duurzaam besparen in 4 stappen

  • Bepaal aantal zonnepanelen
  • Teken de offerte
  • Installatie zonnepanelen
  • Financiële afhandeling

Via NLVERHUIST kun je makkelijk en snel een dakscan uitvoeren zodat je direct weet wat je kunt besparen. Ga naar energie voor meer informatie.  Naar energie >>

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Huis verkopen en huis kopen

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor