FORS MINDER WONINGEN VERKOCHT
18 september 2019 
1 min. leestijd

FORS MINDER WONINGEN VERKOCHT

Dalend aanbod = minder woningen verkocht

Dat zat eraan te komen. Door het dalende aanbod is het een logisch gevolg dat ook het aantal woningtransacties afneemt. In september werden er ruim 16.000 transacties geregistreerd en dat is meer dan 20% minder dan vorig jaar. Woningmarktupdate september 2019

De topjaren zijn voorbij?

2017 was een topjaar voor de makelaars, in 2018 zag je al een daling van bijna 8% en die daling zette in 2019 door. Geen goede berichten voor de woningmarkt. Door het dalende aanbod en de stijgende prijzen in combinatie met te weinig nieuwbouw, kunnen we voorzichtig aannemen dat het aantal woningtransacties voorlopig zal blijven dalen. Geen enkele provincie liet in september een plus zien. In sommige grote plaatsen wordt er gesproken over maar liefst meer dan 10% daling.

Forse investeringen nodig

Op Prinsjesdag is door het kabinet aangekondigd fors te gaan investeren in de woningmarkt maar op korte termijn hebben we daar weinig aan. Vooral de starters vallen tussen wal en schip. Door het dalende aanbod en de stijgende prijzen komen zij bijna niet meer aan bod. In sommige gevallen helpen de ouders de kinderen een huis kopen. Ook het afschaffen van de overdrachtsbelasting voor starters zal voorlopig niet bijdragen aan een ommekeer. Geen aanbod betekent geen woning.

Verkopers zitten goed maar…

Beste aankoopmakelaarWaar kopers voorheen konden profiteren van de slechte woningmarkt zijn het nu de verkopers die lachen. Maar lach niet te hard, je kunt je huis wel voor een megaprijs verkopen maar in de meeste gevallen wil  je niet alleen een huis verkopen maar ook weer een huis kopen. Dan schiet je er  waarschijnlijk weinig mee op. Uitzonderingen daar gelaten.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar, hypotheekadviseur en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor