Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen?
18 december 2020 
2 min. leestijd

Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen?

Waarom aankoopmakelaar?

Beste aankoopmakelaarIk zou ook kunnen vragen, waarom niet? Om de kosten hoef je het niet te laten wat dat is peanuts vergeleken bij hetgeen tegenwoordig wordt overboden bij een huis.

Steeds meer mensen zien de meerwaarde van een aankoopmakelaar in tijdens deze gekke markt. Ik ben sinds 2010 makelaar maar kan me niet herinneren dat ik zulke gekke taferelen heb meegemaakt. Enige bescherming voor de consument is hierbij op z’n plaats. Daar komt de meerwaarde van de aankoopmakelaar naar boven drijven.

Als ik kon toveren

Ook een aankoopmakelaar kan niet toveren en is geen zekerheid om een huis te bemachtigen. Wat wel een zekerheid is, is de bescherming en het eerlijke en onafhankelijke advies. De aankoopmakelaar opereert dagelijks in deze gekke woningmarkt terwijl je als consument soms niet weet wat je nou het beste kan doen. De aankoopmakelaar geeft raad.

Verschil in aankoopmakelaars

Wat is het verschil in makelaars van NVM, VBO en Vastgoedpro? Volmondig: GEEN! Tegenwoordig zijn de makelaars goed opgeleid en volgens ze jaarlijkse bijscholing. In de makelaar zelf kan natuurlijk wel een verschil zitten maar dat kan ook persoonlijk zijn. Met de één heb je nou eenmaal een betere klik dan met de andere. Ook de werkwijze kan enigszins verschillen dus kies een aankoopmakelaar die bij je past. Dat geldt ook voor een makelaar bij een huis verkopen.

Maak een slim plan

In deze markt wordt een gemiddelde koper soms moedeloos van het lage aanbod en zoveel kijkers. Leg dat naast je neer want dat kun je even niet veranderen. Maak een goed plan en ziet hier slim op in. Sommige aankoopmakelaars zijn meesters in hetgeen ze voor je kunnen betekenen. Maak daar gebruik van en verhoog je kans op een succesvolle deal.

Laat je begeleiden

Blijf met beide benen op de grond staan en laat je goed adviseren is mijn motto. Kan het niet zoals het moet dan moet het maar zoals het kan in deze woningmarkt. Uiteindelijk gaat het erom dat jij een leuk huis vindt en koopt. Daar is de aankoopmakelaar voor om je hierbij te helpen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor