Heeft de gemiddelde woningzoeker nog vertrouwen in de overheid?
28 september 2021 
2 min. leestijd

Heeft de gemiddelde woningzoeker nog vertrouwen in de overheid?

Woningzoeker en vertrouwen in de overheid

Beste aankoopmakelaarOm de woningmarkt weer vlot te trekken zijn er een pakket aan maatregelen nodig. Te weinig woningen, beleggers die woningen opkopen en achterstand in het bouwen zijn veel gehoorde klachten. Daarnaast werkt de lage rente en stimulerende maatregelen om een huis te kopen ook niet mee omdat dit de prijzen alleen maar opdrijft. En de woningzoeker verwacht niet dat dit snel wordt opgelost en daar kan ik mij in vinden.

Zowel een tekort aan koop- en huurwoningen

Het zijn niet alleen de koopwoningen waar een tekort aan is. Ook in de huursector spelen dit soort problemen. De wachttijd is vele jaren om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Woningzoekers worden hier soms moedeloos van en het is allang niet meer vanzelfsprekend dat je op jezelf kan gaan wonen nadat je eerste baan een feit is. Ook samenwonen en gezinsuitbreiding worden uitgesteld omdat er te weinig aanbod is.

Het kabinet is op dit moment (van schrijven) demissionair en zal een eerste stap in de goede richting moeten zetten om de balans weer terug te krijgen op de woningmarkt. Toch hebben woningzoekers hier weinig vertrouwen in. Ook in een nieuw kabinet is weinig vertrouwen zo schrijft Funda in haar artikel van 28 september 2021.

Wat is de oplossing voor de woningmarkt?

Beste hypotheekadviseurHier zijn de meningen over verdeeld maar iedereen snapt dat er eindelijk iets moet gebeuren. Woningzoekers ergeren zich vooral aan beleggers en investeerders maar dit is maar een klein deel van het probleem, als dit al een probleem is want beleggers kopen woningen om te verhuren. En naar huurwoningen is net zoveel vraag. Je zou kunnen zeggen dat de rente omhoog moet, de stimulerende maatregelen afbouwen en snel locaties aanwijzen waar mag worden gebouwd. Daarnaast de regels voor bouwvergunningen aanpassen zodat een bouwaanvraag sneller gaat. Laten we dan ook direct een oplossing zoeken voor het stikstof probleem maar het lijkt allemaal ingewikkelder dan je zou verwachten.

Conclusie:

Het vertrouwen in de overheid is laag en veel woningzoekers zien het somber in. Iedereen weet dat er iets moet gebeuren dus laten we het positief afsluiten. Ook hier moet en zal een oplossing voor gevonden worden en dat is een taak voor het kabinet.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor