Het juiste huis en de juiste koper
04 september 2020 
1 min. leestijd

Het juiste huis en de juiste koper

Waarom is dit het juiste huis voor jou?

Huizen zijn er in allerlei soorten en maten net zoals dat voor mensen geldt. Sommigen zijn aan het oriënteren anderen weten al precies wat ze willen maar door de krapte op de woningmarkt zal je soms concessies moeten doen.

Belangrijke factoren

Des te meer huizen je hebt bekeken des te duidelijker het beeld van wat je wilt, en juist niet wilt. Elk huis heeft z’n voor- en nadelen maar de locatie was al belangrijk en lijkt nóg belangrijker te worden. De woning kun je opknappen maar de locatie veranderen gaat niet lukken. Je zou kunnen overwegen een kluswoning te kopen op een fantastische plek.

Makelaars zijn altijd op zoek naar de juiste koper. Wanneer je die als makelaar hebt gevonden volgt er een deal. Dat kan bijna niet missen! De vraag is wanneer de juiste koper aanklopt, dat kan direct in het begin van de verkoop zijn maar ook na drie maanden of in crisistijd zelfs na een jaar. Maar wanneer je de juiste persoon vindt ontstaat de deal.

Het gevoel is bepalend

Woningzoekers bekijken eerst woningen online, dat kan een hele zoektocht zijn en is prima om mee te starten. Daarna volgen de bezichtigingen. Met die bezichtigingen doe je wat meer ervaring op en krijg je een gevoel bij hetgeen je online ziet en in werkelijkheid tegenkomt. In veel gevallen valt het tegen omdat de presentaties nou vaak het mooiste beeld van de woning laten zien. Je zal ook als koper door een bepaalde fase moeten voordat je het ideale woonhuis vindt. Dan is het nog maar de vraag of je de enige geïnteresseerde bent.

Meerdere kapers/kopers op de kust

Wanneer een huis populair is ben je vast niet de enige die het huis heeft gezien en mag je soms blij zijn dat je een afspraak voor bezichtiging kan maken. Makelaars hanteren hier verschillende strategieën voor en soms zitten de afspraken voor bezichtigingen al vol. Je komt dan op de reservelijst te staan en daarmee is je kans nagenoeg verkeken. Schakel in zo’n geval direct een aankoopmakelaar in voor advies. Misschien kan hij/zij toch nog iets voor je betekenen.

Vooronderzoek

Zorg ervoor dat je van tevoren onderzoek hebt gedaan naar je financiële mogelijkheden en raadpleeg een hypotheekadviseur. Heb je een koophuis? Nodig dan ook een makelaar uit voor een gratis waardebepaling zodat je weet wat de verwachte opbrengst van je huidige woning is.

Wanneer het juiste huis online komt en in verkoop gaat en jij bent precies naar zo’n huis op zoek dan volgt er in de meeste gevallen een deal. Dat is waar makelaars dagelijks mee bezig zijn. De juiste koper vinden voor het juiste huis en dat geldt ook voor de woningzoeker. Is het juiste huis gevonden? Gefeliciteerd!

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Bouwkundige keuring en energieadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor