Hoe kan ik een Tiny House kopen?
11 mei 2021 
2 min. leestijd

Hoe kan ik een Tiny House kopen?

Tiny Huis kopen

Een Tiny House kost in sommige gevallen maar 10 tot 20% van een gemiddelde woning. Een Tiny House koop je vaak met eigen geld of een kleine hypotheek. Ze zijn er in verschillende afmetingen en zowel met als zonder wielen. Op internet zijn voldoende Tiny Houses te vinden.

Duurzaam en populair

Tiny Houses zijn duurzaam en tegenwoordig erg populair. Doordat ze zo klein zijn, zijn de stook- en energiekosten laag in verhouding tot een grote woning. Daarnaast zijn de maandelijks terugkerende woonlasten voor hypotheek, rente en aflossing een stuk lager dan bij een traditioneel huis of appartement. Allemaal voordelen dus maar je moet wel tegen kleine ruimtes kunnen.

Waarom zou je een Tiny House kopen?

 • Minder onderhoud
 • Minder hypotheekkosten
 • Minder stook- en energiekosten
 • In verschillende maten te krijgen
 • Sneller te verwarmen of te koelen
 • Kopen of huren
 • Duurzaam wonen
 • Makkelijker verplaatsbaar dan een huis
 • Locatie biedt vaak meer vrijheid
 • Minder tijd nodig om schoon te maken
 • Geschikt voor avontuurlijke leefstijl
 • Grote economische voordelen
 • Klein maar relaxed wonen
 • Multifunctioneel
 • Veel lagere kosten

Dat is een hele rij met voordelen wanneer je in een Tiny House woont. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je eenTiny House wilt bouwen zal je een omgevingsvergunning aan moeten vragen. Die omgevingsvergunning vraag je aan bij de gemeente. Verhuren van eenTiny House is zonder vergunning niet toegestaan. Daarnaast moet “the Tiny” voldoen aan de brandveiligheidseisen en het bouwbesluit. Hierbij hoort ook een goede ventilatie die verplicht is gesteld.

Creatief omgaan met ruimtes

In de praktijk zie je dat bewoners en/of eigenaren van eenTiny House creatief omgaan met de ruimtes. Omdat alles kleiner dan normaal is zal ook creatief moeten worden omgegaan met bergruimte. Op internet zijn genoeg voorbeelden vanTiny Houses en de indeling te vinden. Op Pinterest die je ideeën op om het maximale uit kleine ruimtes te halen. Er zijn zelfs mensen die met een beetje creativiteit kunnen wonen en werken in eenTiny House.

Aanpassen van je levensstijl

EenTiny House zorgt voor een ander leven dan wat we gewend zijn. Waar vroeger de trend was om steeds groter te gaan wonen zijn er tegenwoordig ook andere behoeftes van mensen. Hierbij spelen lage woonkosten en zelfredzaamheid gecombineerd met duurzaam wonen een grote rol. EenTiny House schoonmaken of onderhouden kost ook minder tijd.

Wanneer je een Tiny House koopt of huurt moet je wel bereid zijn om je complete leven om te gooien. Maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Zo kan je ervoor kiezen om het Tiny House compleet met regenwatersysteem, zonnepanelen en afwerking te laten bouwen. Ook casco opleveren is een mogelijkheid, hierbij werk je zelf het kleine huis verder af.

Wat is het verschil tussen een containerwoning en een Tiny House?

Een container wordt hergebruikt en een Tiny House nieuw gebouwd. Daarnaast zie je dat onder een Tiny Houses nogal eens wielen zijn gezet om het gevaarte makkelijk te kunnen verplaatsen. Tiny Houses worden in de meeste gevallen van hout gebouwd, een houten skelet (Skeletbouw) met houten afwerking. Containers worden steeds vaker met hout afgewerkt waardoor ze soms niet meer als container zijn te herkennen.

Conclusie:

Een Tiny House heeft enorm veel voordelen waarbij prijs, duurzaamheid, lage kosten en vrijheid belangrijke punten zijn. Je moet dan wel bereid zijn om je levensstijl aan te passen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor