HOE KRIJG JE MEER RUIMTE IN JE HUIS?
15 januari 2020 
2 min. leestijd

HOE KRIJG JE MEER RUIMTE IN JE HUIS?

Dat begint vaak met ontspullen. Geen idee of dat een Nederlands woord is maar waarschijnlijk begrijpt iedereen wat ik daarmee bedoel. Ik ben er zelf ook mee begonnen. Het hele huis staat vol en in elke ruimte staan wel spullen die eigenlijk de deur uit kunnen. Toch zijn we vaak aan spullen gehecht en blijven we verzamelen.

Zolders zijn daar een mooi voorbeeld van. Soms staan de spullen gewoon opgestapeld en heb je geen idee meer wat er allemaal in zit. Uitzoeken die handel en wegdoen (verkopen of weggeven) wat je toch nooit meer gaat gebruiken.

Creatief met ruimte omgaan

Ga creatief om met opbergruimte wanneer je bepaalde spullen wilt bewaren of misschien weer opnieuw gaat gebruiken. Sta je voor een verhuizing? Zoek de spullen dan alvast uit en pak zaken die je wilt bewaren alvast in. Vooral bij een huis verkopen vraagt de makelaar of styliste alvast veel spullen op te ruimen.

Dubbele functie van meubels

Sommige meubels hebben een dubbele functie, een bed met opberglades, ik heb ze ook gezien waarbij je de hele matras naar boven klapt en daaronder spullen kunt opbergen. Een bank met klep of een dekenkist waar je op zit. Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden om je te inspireren. Denk “out of the box” en maak er iets moois van.

Bergruimte in hoge plafonds

Ik heb wel eens een woning verkocht waarbij boven in het trapgat een grote kast was gemaakt om spullen in op te bergen. Vooral als je huis weinig bergruimte heeft is dat een goede oplossing. Een klusjesman heeft zoiets binnen een paar uur in elkaar gezet. Ook in een slaapkamer is zoiets toe te passen om meer opbergruimte te creëren. Ook een hoogslaper met een bergkast beneden is een oplossing voor meer opbergruimte. Zelf heb ik een kleine muziekstudio thuis waarin ik bovenin ruimte voor opbergbakken heb gemaakt. In die bakken liggen kabels en andere muziekspullen die ik niet elke dag gebruik.

Zolder in een slaapkamer

Dit zie je tegenwoordig vaak maar daarmee ben je wel het (hoge) gevoel voor ruimte kwijt. Dan zou ik er zelf liever voor kiezen om meer spullen weg te doen maar dat is je eigen keuze. Je kunt hiervoor ook een klein gedeelte van de zolder gebruiken zodat de hoogte in zicht blijft.

Extra zolder in berging of schuur

In een berging, schuur of garage is het soms ook mogelijk om een extra zolder te maken. Hier kun je spullen opslaan die je wilt bewaren of voorlopig nog geen afstand van wilt doen. Dat is eenvoudig uit te voeren en hoeft niet veel geld te kosten.

Conclusie:

Meer ruimte creëer je door spullen weg te doen. Maak er iemand anders blij mee door het te verkopen of weg te geven. Je kunt de échte persoonlijke spullen natuurlijk bewaren maar je weet zelf wel wat weg kan en wat je wilt bewaren. Op internet zijn tal van voorbeelden te vinden om inspiratie op te doen. Ben je zelf niet handig schakel dan een klusjesman in die je helpt.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur, energieadviseur en verhuisplanner

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor