Wat te doen bij huis verkopen?

Op de vraag wat te doen bij een huis verkopen is het antwoord simpel. Begin met het uitnodigen van een makelaar of meerdere makelaars.

Verkoop van een huis

De verkoop van een huis start met een gratis waardebepaling en verkoopgesprek van de makelaar. Je selecteert één of twee makelaars die je uitnodigt voor een kennismakingsgesprek. De makelaar bekijkt de woning en komt met advies. Dit advies bestaat uit de geadviseerde vraagprijs, de te verwachten opbrengst en de verwachte tijd waarbinnen de woning is verkocht. Daarnaast zal de makelaar zijn/haar werkwijze en verkoopstrategie uitleggen.

Basisprincipes huis verkopen

Makelaars hebben verschillende werkwijzen maar de basisprincipes zijn op zich hetzelfde. De waarde wordt ingeschat, de woning wordt verkoopklaar gemaakt en de fotograaf brengt een bezoek om er een mooie presentatie van te maken. De woning wordt aangeboden op internet en Social Media en de verkoop is gestart. De grote verschillen zitten in de manier van communicatie, kwaliteit en plan van aanpak. Dit wordt ook wel het verkoopplan genoemd.

De gratis waardebepaling

Wanneer je de makelaar belt vraag dan om een gratis waardebepaling en vertel dat je wilt verkopen. Er wordt een afspraak ingepland om bij je thuis langs te komen. Ze bekijken de woning en komen met een advies. Jij bepaalt uiteindelijk met welke makelaar je in zee gaat. Klik hier voor het overzicht makelaars >>

Hypotheekadvies nodig?

In de meeste gevallen gaat een huis verkopen samen met een huis kopen. En daarvoor is vaak een hypotheek voor nodig. Ga naar overzicht hypotheekadviseurs en selecteer een adviseur die de financiële mogelijkheden voor jou in kaart brengt.

Terug naar overzicht

Meer informatie over een huis verkopen >>

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en aankoopmakelaar