Verkoopklaar

Verkoopklaar

Bij een huis verkopen hoort ook opruimen en de woning netjes maken. Dat noemen we een huis verkoopklaar maken. Meestal hebben we veel te veel spullen en wordt het tijd om de bezem er eens goed door te halen. Soms is het slim om een wandje opnieuw te sauzen of even wat plinten vast te zetten. Natuurlijk willen we de ruimtes goed laten zien maar met zoveel spullen is dat lastig. Tijdelijk spullen in de opslag of even bij familie of vrienden opslaan is dan een goed alternatief. Hiermee haal je als het ware de verhuizing een beetje naar voren.

Blind voor...

Door de jaren heen zijn we vaak wat blind geworden doordat we er inmiddels aan gewend zijn. Hierin ben je geen uitzondering. Het eerste wat vaak opvalt is de hoeveelheid aan spullen. Dat kan in veel gevallen echt wel minder. De potentiële koper kan hier minder goed doorheen kijken. Je krijgt vaak maar één kans voor een eerste indruk, en die moet direct goed zijn. Een goed onderhouden en netjes ingericht huis doet wonderen en kan nét het verschil maken. Dit gevoel begint al online. Zorg ervoor dat je huis verkoopklaar en goed onderhouden is. Dat is waar kopers voor vallen!

Tips en adviezen verkoopklaar maken

Om je op weg te helpen hebben we een artikel met allerlei tips en adviezen geschreven. Door die zo goed mogelijk op te volgen valt je huis beter in de smaak en zal naar alle waarschijnlijkheid sneller worden verkocht, en dat tegen een hogere opbrengst. Het lijkt in eerste instantie veel werk maar in een weekendje kun je samen met wat hulp al veel doen. Ook geeft de stylist alvast wat algemene tips en kun je ons e-book downloaden. Ga hiervoor naar:

Onmisbare tips huis verkopen >

> Meer informatie over een huis verkopen

Dat is me teveel werk

Wanneer je alle tips en adviezen opvolgen teveel werk is zoek dan de balans tussen hetgeen je wel of niet wilt aanpakken. Zorg dat de eerste indruk goed is zoals de tuin. Vergeet niet dat veel mensen vóór het maken van een afspraak of vóór de bezichtiging nog even langsrijden. Dat is dus al de eerste indruk van buiten. Zorg dat die goed is en besteed hier voldoende aandacht aan. Ik kan je niets verplichten maar ervaring leert dat kleine aanpassingen soms een groot verschil maken. Wil je graag rechtstreeks advies van de stylist? Ga dan naar de bestelpagina om een styliste in te schakelen die je op basis van foto's adviseert.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht (Blog)

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur