Kom ik in aanmerking voor vrijstelling overdrachtsbelasting?
02 januari 2021 
1 min. leestijd

Kom ik in aanmerking voor vrijstelling overdrachtsbelasting?

Vrijstelling overdrachtsbelasting.

Vanaf 1 januari 2021 hoef je als starter geen overdrachtsbelasting meer te betalen wanneer je een huis koopt. Tenminste als je nog geen 35 jaar bent. Vanaf 1 april 2021 komt daar de eis maximaal 400.000 euro bij. Als starter koop je geen huis wat duurder dan 4 ton is stelt de overheid. Wanneer dit wel het geval zou zijn kun je ook makkelijk de overdrachtsbelasting betalen.

Toch is er nog veel onduidelijkheid bij de consument en sommigen vragen zich af hoe dit precies zit. Voor deze mensen heeft de overheid een schema gemaakt waarin je kan zien wat op jou van toepassing is. Doorloop de stappen en je weet precies waar je aan toe bent.

Hieronder een stroomschema van de overheid om te controleren of jij wel of niet in aanmerking komt voor 0% overdrachtsbelasting. Mocht je twijfelen of aanvullend advies hierover willen neem dan even contact op met een bekende notaris uit jouw buurt. Ze informeren je hier graag over.

Kom jij in aanmerking voor 0% overdrachtsbelasting?

Stroomschema overdrachtsbelasting

Kijk voor meer wijzigingen in 2021 op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/12/15/belangrijkste-wijzigingen-belastingen-2021

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en bouwkundige keuring

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor