Hoe voorkom je verhuisstress?
01 april 2021 
1 min. leestijd

Hoe voorkom je verhuisstress?

Op deze vraag is maar één antwoord mogelijk. Dat kan je niet voorkomen maar wel verminderen door een goede planning en op tijd beginnen. Daarnaast zijn sommige mensen hier meer gevoelig voor dan anderen maar iedereen zal een bepaalde vorm van enthousiasme, opwinding, spanning of stress ervaren. Het is maar net welke naam je eraan wilt geven.

Begin op tijd met voorbereiden

We komen nu al tijd te kort en dan gaan we ook nog verhuizen. De tijd gaat enorm snel en voor je het weet is het zover. Ook al duurt het nog enkele maanden voordat de overdracht plaats vindt. Begin op tijd is mijn advies. Kijk wat je makkelijk en ruim van tevoren kan regelen. Gebruik de verhuisplanner op onze website en streep af wat je al gedaan hebt. Sommige zaken kun je al enkele maanden van tevoren regelen, wanneer je dat doet houd je overzicht en rust in je hoofd.

Ga naar verhuisplanner >

> Bekijk checklist verhuizen

Plan je verhuizing

Een goede planning is het halve werk. Ik kom het nog wel eens tegen dat een koper op het laatste moment bijvoorbeeld nog even de verzekeringen aan moet passen of de energie voor de nieuwe woning moet regelen. Wacht daar niet mee tot het allerlaatste moment. Voor je het weet vergeet je iets. Gebruik de verhuisplanner op deze website zodat je niets kan vergeten. Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan je denkt. Plan je verhuizing en zorg voor rust.

De verhuisplanner is opgedeeld in…

De checklist verhuizen ook wel verhuisplanner genoemd is opgedeeld in maanden en weken. Je kunt dus al enkele maanden van tevoren de verhuisplanner raadplegen. Desnoods print je de checklist en vink je af wat je al hebt gedaan. Denk hierbij aan het bestellen van verhuisdozen, tijdelijke opslagruimte regelen of een verhuiscoach inschakelen. Wanneer je de checklist verhuizen gebruik vergeet je niets.

Conclusie:

De verhuisstress kun je waarschijnlijk niet helemaal wegnemen maar wel verminderen, begin dus op tijd en plan je verhuizing. Er is niets vervelender dan dat je er later achter komt dat je iets bent vergeten of dat alles in één keer moet worden geregeld. Zorg voor rust tijdens de verhuizing. Op tijd en met een goede planning beginnen zorgt voor minder verhuisstress.

> Direct naar checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar, hypotheekadviseur en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor