Sleuteloverdracht in coronatijd
14 september 2020 
0 min. leestijd

Sleuteloverdracht in coronatijd

Normaal gesproken gaan kopers en verkopers na de eindinspectie naar de notaris maar in de coronatijd zijn verkopers en makelaars in veel gevallen even niet welkom vanwege corona. Als verkoper heb je verschillende opties. De verkoper tekenteen machtiging. De koper gaat in de meeste gevallen wel naar de notaris i.v.m. het tekenen van de hypotheekakte. Opties sleuteloverdracht in coronatijd:

Optie 1:

Je geeft de sleutels na de eindinspectie aan kopers of diens aankoopmakelaar mee. Dit is gebaseerd op vertrouwen en hoeft geen probleem te zijn. Bedenk wel dat jij tot na de overdracht bij de notaris verantwoordelijk blijft voor het huis.

Optie 2:

Je geeft van tevoren de sleutels af bij de notaris zodat deze tijdens het tekenen al aanwezig zijn.

Optie 3:

Je rijdt na de eindinspectie zelf naar de notaris om daar de sleutels af te geven.

Optie 4:

De verkoopmakelaar rijdt naar de notaris om de sleutels af te geven.

Zoals ik aangaf is het afgeven van de sleutels vóór het tekenen bij de notaris een zaak van vertrouwen. Je kunt de sleutels gerust meegeven maar onthoud wel dat je verantwoordelijk voor het huis blijft tot na de overdracht bij de notaris.

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en hypotheekadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor