Eindinspectie

Eindinspectie

Als koper heb je het recht om voor de overdracht bij de notaris de woning te inspecteren. Deze inspectie noemen we eindinspectie of opleveringsinspectie. Hierbij controleren koper(s), verkoper(s), verkoopmakelaar en aankoopmakelaar de woning. Een eindinspectie- of opleveringsformulier vind je bij downloads op deze website. Gratis en zonder registratie te downloaden.

> Ga naar downloads

Er wordt onder andere gekeken of de gemaakte afspraken zijn nagekomen en of alles werkt. Betrokken partijen doen samen een ronde door de woning waarbij ook de meterstanden worden genoteerd. Wanneer alles akkoord is volgt de gang naar de notaris.

Bekijk ook: Hoe moet ik de woning opleveren?

> Hoelang duurt de eindinspectie of oplevering van een huis?

Aansluitingen en verzekering(en) regelen

Vergeet niet de woning per overdrachtsdatum te verzekeren, de zogenaamde opstalverzekering. Denk ook aan de inboedelverzekering per datum dat je gaat verhuizen en de spullen in de nieuwe woning komen te staan.

Klik hier om energie aansluitingen alvast te regelen 

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en bouwkundige keuring