WONINGVOORRAAD NEEMT AF, STEEDS MEER DAKLOZEN
16 december 2019 
0 min. leestijd

WONINGVOORRAAD NEEMT AF, STEEDS MEER DAKLOZEN

Steeds langer wordende wachtlijsten en huurders die dakloos worden omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Een zorgwekkende ontwikkeling waar snel iets aan moet gebeuren. In de periode 2013-2017 is het aantal geliberaliseerde huurhuizen gestegen naar 125.000. Dat is een toename van maar liefst 45% waarmee het aantal woning onderĀ  deĀ  huurtoeslag-grens afneemt, aldus de cijfers van Aedes.

Huizen- en huurprijzen stijgen tot record hoogte

Huizenprijzen zijn tot recordhoogte gestegen en veel mensen vallen buiten de boot. Het kabinet moet voor meer mogelijkheden zorgen om de capaciteit weer omhoog te schroeven. Voor grote groepen is een huis verder weg dan ooit en het lijkt er nog niet op dat dit snel beter wordt.

Woningvoorraad krimpt

De bevolking groeit en de vraag naar sociale huurwoningen neemt daarmee ook toe maar cijfers tonen aan dat de woningvoorraad zelfs krimpt. Veel geld wordt gestoken in het verduurzamen van woningen in plaats van nieuwbouw.

Wooncrisis

De woningmarkt was afgelopen jaar veel in het nieuws en goede oplossingen die tevens goed zijn voor de lange termijn worden nog steeds niet aangedragen. Er zal de komende tijd iets moeten gebeuren om mensen uit deze wooncrisis te verlossen.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook naar: Aankoopmakelaar en hypotheekadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor