3 belangrijkste punten in koopovereenkomst van een huis
15 maart 2022 
1 min. leestijd

3 belangrijkste punten in koopovereenkomst van een huis

De 3 belangrijkste punten in de koopovereenkomst

1: Wat je koopt: Het is belangrijk om goed te kijken wat je koopt. Op het eerste gezicht kan het heel logisch zijn wat je koopt maar een perceel kan uit meerdere delen bestaan. Dat geldt ook voor een appartement waarbij je een recht koopt. In de kadastrale gegevens kun je de verschillende percelen zien maar let erop dat niet alles altijd compleet is. Er wordt ook nog weleens wat vergeten. Denk hierbij aan een separate berging die een eigen kadastraal nummer heeft. Wanneer achteraf blijkt dat hetgeen je op papier hebt gekocht niet met hetgeen overeenkomt wat je met je ogen ziet kan dat tot vervelende situaties leiden. Voorkom dat!

2 De prijs: welke prijs staat er vermeld en is dit kosten koper of vrij op naam. Hoe zit het met de overdrachtsbelasting of btw. Is de prijs inclusief- of exclusief roerende goederen. Hierbij is de prijs uitgeschreven: ZEGGE: TWEEHONDERDACHTENTWINTIGDUIZEND EURO …. Enz. Let er goed op dat de prijs goed is verwoord en dat het voor iedereen duidelijk is wat je moet betalen en wat je daarvoor krijgt. Wanneer je denkt een goede deal te hebben gesloten en achteraf blijkt dat je nog ergens extra voor moet betalen is dat vervelend.

3: De voorwaarden: Onder welke voorwaarden heb je gekocht en wat betekenen die. Is er sprake van een voorbehoud financiering en voor welk bedrag. Op welke manier kun je ontbinden wanneer je de hypotheek niet rond krijgt en wanneer wordt er geleverd. De voorwaarden is een groot deel van de koopovereenkomst. Ga daar zorgvuldig mee om en laat de stukken door een professional controleren wanneer je over zaken twijfelt.

Het bovenstaande zegt eigenlijk dat je scherp moet zijn op hetgeen je koopt, wat je daarvoor betaalt en onder welke voorwaarden je dat doet. Dat bevat ook nagenoeg de hele koopovereenkomst waarbij sommige zaken niet van toepassing hoeven te zijn.

Bekijk ook: 

> Koopovereenkomst wel/niet inschrijven in kadaster 

> Hoe koopovereenkomst opstellen?

Terug naar overzicht

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor