4 REDENEN WAAROM JOUW HUIS NIET VERKOOPT
06 november 2019 
2 min. leestijd

4 REDENEN WAAROM JOUW HUIS NIET VERKOOPT

Overal hoor je enorm positieve verhalen van verkopers die hun woning binnen no time verkocht hebben. Soms zijn woningen zelfs met een paar dagen verkocht! Er zijn ontzettend veel mensen op zoek naar een woning en er is nogal krapte. Dat kan niet mis gaan, denk je..

Toch zie je ook in deze tijd dat woningen langer in verkoop staan. Dat zorgt natuurlijk voor stress en frustratie bij de verkopers. Maar hoe kan dat nu in deze booming woningmarkt?

Een te hoge vraagprijs.

De prijzen van woningen zijn de afgelopen jaren flink gestegen maar toch blijven kopers kritisch en geeft het gevoel de doorslag. De  prijs met hetgeen je  ervoor terugkrijgt zal op de een of andere manier in balans moeten zijn. Over het algemeen hebben mensen een redelijk gevoel voor waarde en druipen af wanneer ze het gevoel  krijgen afgezet te worden.

Als verkoper vaak toch nog nèt even iets meer voor ons huis hebben dan de buurman, die een aantal maanden geleden ook zijn huis heeft verkocht. We zijn tenslotte alweer een tijdje verder. De verwachtingen van verkopers stijgen soms sneller dan de huizenprijzen en hier gaat het mis. Pas er dus voor op dat je je woning niet te hoog in de markt zet, dan loop je het risico dat niemand je huis komt bekijken.

De presentatie valt tegen.

Wanneer je je woning verkoopt, zorg je er natuurlijk voor dat je woning tip top op de foto staat en alles tot in de puntjes verzorgd is. Indien dit niet het geval is loop je kijkers mis en dat is natuurlijk zonde. Woningzoekers zijn gevoelig voor goede presentaties waar aandacht aan is besteed. Zorg er dan ook altijd voor dat een professionele verkoopfotograaf je woning fotografeert. Dit is namelijk echt een vak apart. Wanneer je dit zelf gaat doen of je vraagt een vriend van je die wel vaker fotografeert, heb je waarschijnlijk geen mooie presentatie. Dat wil je natuurlijk niet!

De woning is niet naar verwachting

Dit punt lijkt ergens een beetje op het vorige punt. Je wilt je woning mooi op de foto hebben, maar maak het niet mooier dan het is. We zien regelmatig foto’s voorbij komen die overduidelijk met een groothoeklens zijn gemaakt en dus flink uitgerekt zijn. Als de woonkamer in werkelijkheid een stuk kleiner is dan op de foto, kan de teleurstelling groot zijn bij de kijker. In zo’n geval weet je bijna zeker dat deze mensen gewoon weer verder gaan kijken.
Zorg er ook voor dat de woning overeenkomt met de foto’s m.b.t. de inrichting. Als er iets veranderd is kan dit namelijk voor verwarring zorgen. Je wilt natuurlijk niet dat de verkopers voornamelijk bezig zijn met de vraag wat er nu is veranderd i.p.v. het huis zelf.

Een passieve makelaar

Het is belangrijk dat je jouw makelaar met zorg uitkiest. Het is natuurlijk belangrijk dat je het goed kan vinden met je makelaar en dat je hem/haar jouw huis toevertrouwd, maar heeft je makelaar je van tevoren ook uitgelegd wat de werkwijze is? In deze markt is het heel vanzelfsprekend om je woning snel te verkopen, maar wat is het plan als het verkooptraject toch iets anders verloopt dan gepland? Dit is heel belangrijk om van tevoren al helder te hebben, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Ben jij op zoek naar een heldere en eerlijke makelaar die je behoedt voor bovenstaande punten? Selecteer dan een makelaar via NLVERHUIST.

Bekijk ook het artikel: Waarom wordt mijn huis niet verkocht?

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor