4 TIPS OM JE HUIS SNELLER TE VERKOPEN
06 november 2019 
2 min. leestijd

4 TIPS OM JE HUIS SNELLER TE VERKOPEN

Als jij je huis wilt verkopen dan wil je dit het liefst snel én tegen een goede prijs. De kans is groot dat er nog wat aan de woning moet gebeuren voordat de verkoop in gaat. Het is erg belangrijk dat je woning er tiptop uitziet, want jouw potentiële woningkopers zijn nou eenmaal vaak op zoek naar een woning waar niet al te veel meer aan hoeft te gebeuren. Wij geven je alvast vier belangrijke tips!

Probeer je woning zo neutraal mogelijk te houden.

Het is belangrijk dat de potentiële koper zich kan inbeelden hoe zijn of haar spullen in jouw woning staan. Veel mensen hebben moeite om ergens ‘doorheen’ te kijken en schrikken al snel af van een uitgesproken kleurenpallet in een woning. Het is dan ook kleine moeite om die gekleurde muren even wit te sausen. Daarnaast is het ook belangrijk om je woning goed op te ruimen en je woning niet te vol te zetten met spullen. Ook op dit vlak moet de kijker, in z’n hoofd, het huis al kunnen inrichten met zijn of haar eigen meubels.

Zorg dat je woning er onderhouden uitziet.

De eerste indruk is bij een potentiële koper vaak al doorslaggevend. Voor de definitieve bezichtiging fietsen of rijden de kijkers vaak al even langs. Zo krijgen ze alvast een indruk van het huis of van de ligging. Het is dan ook belangrijk dat ook de buitenkant van het huis er netjes uitziet. Hierbij is het schilderwerk van de kozijnen erg belangrijk, maar ook moet de tuin er natuurlijk verzorgd uitzien.

Aan de binnenzijde van het huis is dit natuurlijk ook erg belangrijk. Vaak zien we dat nieuwe kitrandjes al een enorm verschil maken, maar ook plintjes zijn een belangrijk onderdeel. Kortom: laat de kijker zien hoe zuinig je op je huis bent geweest de afgelopen jaren. Dat geeft de kijker een goed gevoel. Bekijk ook het artikel: Goed onderhouden huis verkoopt sneller.

Zorg voor een sfeervolle presentatie.

Vaak zijn het vrouwen die heel internet afstruinen naar hun nieuwe droomwoning. Over het algemeen zijn vrouwen ook gevoeliger voor sfeervolle plaatjes dan mannen. Het is dan ook belangrijk dat je een pakkende en sfeervolle presentatie plaatst. Hierbij helpt het om een mooie bos bloemen op tafel te zetten of om in de winter een gezellig kaarsje aan te steken. Een goede woningfotograaf weet deze kleine details mooi uit te lichten op de foto’s. Zoek  hierin de balans want je verkoopt niet de bloemen die op tafel staan dus overdrijf niet.

Zorg ervoor dat je woning tijdens de bezichtigingen lekker ruikt.

Veel huishoudens in Nederland hebben een huisdier en dit ruik je vaak bij binnenkomst. Ook als er in het huis is gerookt, blijf je dit nog een hele tijd ruiken. Indien deze geuren er tijdens een bezichtiging nog hangen, dan heb je een grote kans dat de kijker hierop afknapt. Zorg er dus voor dat het fris ruikt in je woning. Het is echt niet noodzakelijk om vooraf een appeltaart te bakken, maar een schoon en fris ruikend huis is echt een must!

Als je deze tips toepast bij je eigen woning, heb je een grote kans dat je woning sneller wordt verkocht en meer opbrengt. Ook in deze gekke markt waar huizen als warme broodjes over de toonbank gaan blijft er een verschil in de verkoopsnelheid en prijs bestaan. Je kan beter vooraf iets meer tijd kwijt zijn om alle puntjes op de i te zetten, zodat je je woning vlot en goed kan verkopen.

Bekijk ook het artikel: Wat zijn waarde vermeerderende verbouwingen?

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en aankoopmakelaar

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor