Wat zijn waarde vermeerderende verbouwingen?
20 september 2019 
3 min. leestijd

Wat zijn waarde vermeerderende verbouwingen?

Deze verbouwingen laten de waarde van je huis stijgen. 

Verkoopmakelaar inschakelenOverweeg je je woning te verbouwen? Wil je niet te veel investeren? En wel graag een waardevermeerdering van je woning? Hieronder beschrijven wij de verbouwingen die kunnen bijdragen aan een waardestijging van je huis.

  • Werk achterstallig onderhoud weg

De eerste indruk van een woning is ontzettend belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat we binnen twee seconden al besluiten of iets de moeite waard is. Schone en nette ramen, een verzorgde tuin, kozijnen van goede kwaliteit en verfwerk dat in orde is zijn daarom belangrijk. De kritische koper kijkt soms moeilijk door achterstallig onderhoud heen. Hoe minder achterstallig onderhoud, hoe geïnteresseerder de potentiële koper! Met name het schilderwerk heeft nogal eens achterstallig onderhoud. Schakel desnoods een schilder in om je huis weer netjes in de verf te zetten. Heb je zelf geen tijd of zin om schoon te maken? Schakel dan een schoonmaakbedrijf in.

  • Vergroot de woonruimte

Hoe meer woonoppervlakte, hoe hoger de waarde. Potentiële kopers kijken vaak eerst naar het woonoppervlak. Helaas worden een zolder zonder vaste trap en ruimtes met een laag plafond niet tot de woonoppervlakte gerekend. Het plaatsen van een vaste trap naar de zolder en het plaatsen van een dakkapel vergroten de woonoppervlakte van de woning. Ook een aanbouw zorgt voor veel extra woonoppervlakte. Het nadeel van een aanbouw is dat de tuin kleiner wordt. Als je niet een hele grote tuin hebt, kunnen potentiële kopers dit juist als negatief ervaren. Let er dus altijd op dat de uitbreiding wel past bij je huis. Een serre kan in zo’n geval uitkomst bieden, indien je dit zelf lastig vindt kun je altijd een serrebouwer om advies vragen.

  • Duurzamer en energiezuiniger

Duurzaamheid is de toekomst. Ook voor je woning. Het energielabel is tegenwoordig verplicht en wordt steeds belangrijker. Door je huis energiezuinig te maken, verhoog je niet alleen de waarde van de woning, je vermindert ook je vaste lasten. Slimme investeringen voor een waardevermeerdering zijn dubbel glas, goede isolatie, zonnepanelen, kunststof kozijnen, een zuinige C.V.-ketel of misschien een warmtepomp. Energie slokt een steeds groter deel van je woonlasten op dus daar valt vaak nog wat winst te halen.

  • De keuken en badkamer?

Het verbouwen van de keuken of badkamer zorgt zelden voor een grote waardevermeerdering. De badkamer en keuken zijn namelijk erg smaak gevoelig. Wat jij mooi vindt, kan iemand anders niet mooi vinden. Het verbouwen van de badkamer en keuken is alleen belangrijk als het echt aan vervanging toe is. Zo niet, dan volstaat een opknapbeurt. Is er geen keukenrenovatie meer mogelijk? Zet er dan een neutrale keuken in waarbij wit altijd mooi is.

  • De tuin

Hetzelfde geldt voor de tuin. Een grondige tuinverbouwing voegt niet veel toe aan de waarde van de woning. Misschien willen de potentiële kopers een hele andere tuininrichting. Het is uiteraard wel belangrijk dat de tuin verzorgd is. Een verwaarloosde tuin doet misschien wel enorm afbreuk aan de schoonheid van jouw huis. Zorg er in ieder geval voor dat de voortuin netjes is. Dit ziet de potentiéle koper vaak als eerst.

Conclusie

Een verbouwing kan zeker zorgen voor meerwaarde van je woning, al is de kans dat je de investering terugkrijgt heel klein. Zorg er vooral voor dat alle apparatuur naar behoren werkt. En mocht je gaan verbouwen, zorg dan voor neutrale kleuren en een moderne uitstraling. Een licht, schoon en afgewerkt huis zorgt voor een hele goede eerste indruk!

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Huis verkopen en huis kopen

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor