Hier moet je op letten tijdens een bezichtiging
19 juni 2024 
1 min. leestijd

Hier moet je op letten tijdens een bezichtiging

Met de prijzen op de huidige huizenmarkt is het ontzettend belangrijk dat je kritisch bent wanneer je een huis gaat kopen.

Ben jij met een makelaar in zee gegaan, bijvoorbeeld een makelaar Putten, en heb jij binnenkort een bezichtiging gepland staan? Dit zijn de dingen waar je absoluut op moet letten tijdens de bezichtiging.

Bereid de bezichtiging voor

Bereid de bezichtiging goed voor. Dat betekent dat je voor jezelf en je eventuele partner helder hebt waar het huis aan moet voldoen. Eventueel kun je een checklist maken in je telefoon of in een opschrijfboekje.

De buurt

Niet alleen het huis, maar ook je nieuwe buurt is ontzettend belangrijk. Hoe voel je je als je daar door de straat loopt? Zijn voor jou belangrijke voorzieningen, zoals een supermarkt, een bushalte of een school redelijk in de buurt?

Kijk zelf rond

Een makelaar zal je waarschijnlijk een rondleiding geven door het huis, maar het is ook ontzettend belangrijk om zelf even een rondje te lopen en kritisch te kijken naar wat de staat van het huis nou daadwerkelijk is.

Afwerking

Als je geen zin hebt om in het nieuwe huis al te veel te moeten klussen, wil je natuurlijk wel dat de boel netjes afgewerkt is. Kijk daarom kritisch naar deuren, ramen, het stucwerk op de muren en het plafond en naar de staat van de trap.

Buitenkant

Ook is het belangrijk om de buitenkant van het huis ook even goed te inspecteren. Wat is de staat van de gevel en de kozijnen van de ramen? Heeft het huis een tuin? Hoe staat de tuin erbij? Moet je veel doen om het huis weer enigszins leefbaar te maken.

Overlast

Probeer tijdens de bezichtiging te bedenken wat de factoren in en rond het huis kunnen zijn die voor overlast zorgen. Misschien is het huis bijvoorbeeld geplaatst in een drukke straat. Dan is goede isolatie wel een echte must, anders kun je misschien niet slapen.

Het gevoel

Tot slot is het ontzettend belangrijk dat je je goed voelt zodra je je potentiële nieuwe huis binnenstapt. Wanneer je een huis gaat kopen, heb je immers waarschijnlijk het plan om er meerdere jaren te gaan wonen en bovendien geef je er een hoop geld aan uit.

Voelt de woning die je bezichtigt direct als je nieuwe thuis en krijg je allemaal ideeën over mogelijke inrichting? Dan weet je dat je goed zit!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor