Hoe om te gaan met “slechte” buren?
03 januari 2021 
2 min. leestijd

Hoe om te gaan met “slechte” buren?

Slechte buren.

Je hebt een huis gekocht en komt tot de ontdekking dat het met de buren niet lekker loopt of je woont al jaren naast mensen die je niet kan luchten of zien omdat ze zich nergens iets van aantrekken. Dat is een veel voorkomend probleem maar de vraag is wat kan je eraan doen?

Met de juiste aanpak is het mogelijk om hier iets aan te doen maar ik zeg er direct bij dat dit niet voor iedereen geldt. Feit blijft dat je zelf niet de “slechte” buur moet zijn. De oog om oog, tand om tand methode werkt meestal averechts dus wees slimmer.

Kijk dus eerst naar je eigen gedrag, maak jij veel lawaai of maai jij op zaterdag ’s morgens om 7 uur het gras? Met andere woorden, doe jij dingen om de buren terug te irriteren? Vertoon jij geen slecht gedrag? Dat kan op allerlei vlak zijn dus neem er de tijd voor om hierover na te denken.

Ben jij wel een voorbeeld?

Wees een voorbeeld ook al verandert het gedrag van je buren hierdoor niet direct. Misschien hebben ze ook geen idee wat ze fout doen. Ga in gesprek maar doe dat met de juiste intentie. Wanneer je iemand aanvalt zal deze zich verdedigen. Ga dus niet in de aanval maar probeer uit te zoeken waar het misgaat.

Ken jij je buren wel?

Sommige mensen kennen hun buren niet eens, dat komt de relatie niet ten goede en creëert afstand. Neem eens de moeite om op een leuke manier kennis te maken, nodig ze uit wanneer je een feestje geeft. Stel jezelf voor en heb interesse in de mensen die naast je wonen.

Geef je een feestje waar je ze nog niet uitnodigt? Informeer ze hierover. Breng ze desnoods alvast een bloemetje en verontschuldig je over het feit dat je ’s avonds een feestje geeft waar lawaai wordt gemaakt. Spreek een tijd af waarop het rust is en je de radio zachter zet. Laat ook weten wanneer het feest afgelopen is.

Het korte lontje

Tegenwoordig hebben veel mensen een kort lontje en wanneer je hier dieper op ingaat hebben ze het vaak niet zo bedoeld. Wees zelf niet de persoon met het korte lontje en overdenk eerst hetgeen je wilt zeggen. Niet voor niets bestaat het gezegd “eerst tot 10 tellen”. Verplaats je in hun situatie en wees aardig en sympathiek. Dat lijk moeilijker dan het is.

Lukt het niet om een goede relatie met elkaar op te bouwen respecteer dat dan maar laat elkaar ook met rust. Het heeft geen zin om elkaar onheus te bejegenen. Overweeg eventueel een derde in te schakelen om te bemiddelen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor