Hoe vergelijk ik de beste makelaars?
03 mei 2021 
2 min. leestijd

Hoe vergelijk ik de beste makelaars?

Beste makelaars vergelijken.

Beste makelaars vergelijkenTegenwoordig zie je ze als paddenstoelen uit de grond komen. Makelaar vergelijkingssites waar je wordt voorgeschoteld dat je daar makelaars kan vergelijken. In de meeste gevallen laat je de gegevens achter waarna er meerdere makelaars bellen om een afspraak te plannen. Je kan dan alleen maar vergelijken tussen de aangesloten makelaars en niet op voorhand een keuze maken welke makelaar je mag benaderen voor de verkoop van je huis.

Voor- of achteraf makelaars vergelijken?

Onderzoek of vergelijking op voorhand zou voor de consument handig zijn maar dat wordt nog maar weinig aangeboden. De vraag is of jij zit te wachten op makelaars die je niet zelf hebt geselecteerd om te vergelijken. Hierbij spelen bekendheid en reviews vaak een belangrijke rol.

Waar vergelijk je makelaars op?

Verkoopmakelaar inschakelenWanneer je wilt vergelijken op makelaars kom je al snel uit bij de courtage en overige makelaarskosten. Wanneer we alleen zouden vergelijken op de kosten komen we bedrogen uit en kan elke makelaar die niet de goedkoopste is, de deuren wel sluiten om in makelaarstermen te blijven. Kijk dus verder dan je neus lang is en vraag jezelf af welke makelaar het beste bij je past. Dat hangt vaak ook van jouw woning af en welke makelaars goed zijn om dat soort woningen te verkopen. Staar je dus niet blind op de courtage maar vergelijk bijvoorbeeld op kwaliteit.

Wat heeft de makelaar jou te bieden en belangrijker nog, welk gevoel heb je hierbij. Hoe zien de presentaties eruit en van welke promotiemiddelen maakt de makelaar gebruik. Wat is de gemiddelde verkooptijd en het percentage wat onder of boven de vraagprijs is verkocht. Wat is de verkoopstrategie en past dat bij jou visie. Ook de geschatte waarde is vaak belangrijk voor verkopers maar is niet zaligmakend. Een iets scherpere vraagprijs kan juist meer opbrengen dan wanneer je een iets hogere vraagprijs hanteert.

Maak een lijst op welke punten je de makelaar wilt vergelijken en ken daar een bepaalde waarde aan toe. Communicatie is bijvoorbeeld één van de zaken die voor verkopers van belang zijn. Word je goed op de hoogte gehouden van het proces en op welke wijze gebeurt dat. Allemaal zaken waar je als verkoper mee te maken krijgt. Het verkopen is vaak een spannende gebeurtenis en het gaat om veel geld. Stel jezelf de vraag; Wat verwacht ik van een makelaar?

Kortom, de makelaar maakt samen met zijn/haar manier van werken tegenwoordig het verschil. Over het algemeen bieden ze allemaal dezelfde dienst maar tussen de uitvoering zit wel degelijk een groot verschil. Bekijk ook makelaarsbeoordeling en reviews zodat je enig inzicht krijgt hoe anderen over die makelaar denken. Kijk hierbij wel naar de verschillen tussen de rol als verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. Wil je alvast de geschatte waarde van je woning opvragen klik dan op de link hieronder.

Wat is de waarde van mijn huis? >

> Gratis waardebepaling makelaar aanvragen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en Energielabel

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor