Hoe verkoop ik beter mijn huis?
02 februari 2021 
3 min. leestijd

Hoe verkoop ik beter mijn huis?

Beter je huis verkopen.

Verkoopmakelaar inschakelenJe komt een huis binnen en weet binnen enkele seconden dat dit niet jouw droomhuis is of de plek waar je wilt wonen. Het huis heeft alles maar je voelt er niets bij. Je kijkt elkaar aan en weet het. Uit goed fatsoen doe je nog even de rondleiding met de makelaar maar het is eigenlijk verspilde moeite. Waarschijnlijk weet de makelaar het ook al als hij/zij heeft opgelet. Conclusie: We kijken nog even verder.

Herkenbaar?

Heel herkenbaar, we beslissen in grote mate dus met ons gevoel en niet rationeel. Dat gevoel begint eigenlijk al online. Je zoekt, swiped en klikt om door het aanbod woningen te gaan. Hierbij speelt gevoel een grote rol. Door het lage aanbod koophuizen wordt je zoekrange wat groter maar uiteindelijk zoek je een huis wat écht bij je past. Wanneer je dit als verkoper weet kun je hier een voordeel uit behalen. Zowel in de snelheid van verkopen als de verkoopopbrengst.

De waarde

Het begint al met de waarde, om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen moeten we zo veel mogelijk vragen is vaak het motto. Dat is lang niet altijd het geval. Door een woning iets scherper aan te bieden trek je veel meer woningzoekers aan met vaak een beter resultaat. Natuurlijk moet je niet te weinig vragen zodat je overspoeld wordt door mensen die allemaal de woning willen kopen. Meer dan 100 aanvragen kan dan het gevolg zijn en hier zit je eigenlijk ook niet op te wachten. Een goede balans tussen vraagprijs en hetgeen de zoeker ervoor krijgt en verwacht. Hiermee vergroot je de kans op een supergoede deal.

De presentatie

De presentatie wordt in deze tijd ook nogal eens onderschat. Opruimen heeft iedereen een hekel aan maar is van enorme waarde. Wanneer we nog even teruggaan naar het eerste stukje waarbij gevoel een grote rol speelt geldt dit ook online. Er zit soms maar één klik tussen een afspraak maken of afhaken. Dus dat muurtje even wit maken of het kastje van oma op zolder zetten kan nét dat verschil maken in de presentatie. Vergeet niet dat woningzoekers de plaatjes vaak als eerste bekijken. Alle plaatjes komen achter elkaar en het is beter dat ze rust en eenheid uitstralen.

Moet ik een styliste inschakelen?

Je moet natuurlijk niets maar het is wel slim om te doen. Niet je hele huis op de kop zetten maar juist met een paar kleine aanpassingen maak je een groot verschil. Makelaars weten dat en schakelen steeds vaker een verkoopstylist(e) in. De styliste komt langs, neemt de woning op en komt met een advies op maat. Daar hoort dan ook vaak een offerte bij. Soms biedt de makelaar de stylist kosteloos aan en zijn de kosten verwerkt in de courtage of opstartkosten en hoef je niet extra te betalen.

Het kan ook anders

Doordat alles even op afstand moet/moest zijn we erg creatief geworden en dat geldt ook voor de adviezen van de styliste. Deze hoeft namelijk de woning niet fysiek te betreden om een goed rapport af te geven. Dat kan gewoon op afstand. Hoe dat werkt? De verkoopmakelaar of verkoper zelf maakt foto’s van elke ruimte en uit alle hoeken op volgorde van binnenkomst. Zo krijgt de stylist een volledig overzicht van elke ruimte. Deze deel je per app of mail met de stylist waarna je binnen enkele dagen per mail een advies op maat krijgt. Superhandig en helemaal niet duur. Wil je weten wat de verkoopstyling op afstand kost? Klik dan hieronder.

Ga voor meer informatie naar: https://nlverhuist.nl/bestel/ 

Wil jij ook verkoopadvies van de styliste en vraag jij je af wat je allemaal op moet ruimen, weg moet doen of moet aanpakken? Vraag dan via deze website eenvoudig een stylingadvies aan van een gecertificeerde stylist.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en aankoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor