Een beetje verhuisstress is heel normaal
08 september 2019 
2 min. leestijd

Een beetje verhuisstress is heel normaal

Verhuisstress

Verhuizen behoort vaak tot één van de grootste stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Je verlaat de vertrouwde plek, je thuis! Dus een beetje stress heeft bijna iedereen en is vrij normaal. Je kunt de stress verminderen door een aantal zaken van tevoren goed in kaart te brengen en te plannen. Dat begint al met een je huis verkopen en de deal sluiten. Bouw voldoende tijd in om rustig over te gaan. In de praktijk kom ik tegen dat mensen vanwege dubbele lasten enorm weinig tijd nemen om te verhuizen. Vaak moet er dan in die korte periode ook nog geklust worden. Dat is een aanslag op je lichaam en geest.

Tips om de verhuisstress te verminderen

Begin op tijd met voorbereiden. Dat geldt eigenlijk voor alles. Op tijd de abonnementen opzeggen of wijzigen, de verhuiswagen bestellen, verhuisdozen bestellen, energie regelen enz. Wees niet bang dat je hier te vroeg mee bent. een goede voorbereiding is het halve werk en ik kan het weten. Ik ben al vaker verhuist en heb er in ieder geval voldoende ervaring mee. Toch is het voor mij net zo spannend dan voor jou. Ook al ben je vaker verhuist, je bent toch bang dat de dingen niet gaan zoals je graag zou willen. Accepteer dat en ga verder. We hebben nou eenmaal niet álles onder controle.

Uitbesteden

Tegenwoordig zijn er enorm veel bedrijven die je kunnen helpen met verhuizen. Daarnaast zijn er ook bedrijven die je kunnen ontlasten. Een woning laten ontruimen en schoonmaken behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook kun je een verhuiscoach in schakelen die het regelwerk voor je uit handen neemt. Overweeg werkzaamheden uit te besteden wanneer je daar geen zin of tijd voor hebt. Dat geeft vaak meer rust en je weet nagenoeg zeker dat alles goed wordt geregeld. Bedenk goed dat de meeste mensen last hebben van verhuisstress. Een beetje verhuisstress is dus heel normaal.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor