Huis inrichten voor verkoop
06 februari 2024 
2 min. leestijd

Huis inrichten voor verkoop

Wil jij je huis graag zo snel mogelijk verkopen? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt  dat je huis er voor een potentiële koper natuurlijk aantrekkelijk uitziet. Daarbij is de eerste indruk belangrijk, omdat dit ervoor kan zorgen dat iemand direct met hele andere ogen naar de rest van het huis kijkt. 

Wat je eigenlijk moet zien te bewerkstelligen, is dat de potentiële koper zich direct thuis voelt in het huis en het gevoel heeft alsof hij of zij er al jaren woont. Je huis inrichten voor verkoop is daarom een goede manier om de kans op een snellere en ook betere verkoop te stimuleren. Omdat we natuurlijk heel goed snappen dat je hier wel wat tips bij kunt gebruiken, hebben we er een aantal voor je verzameld.

Zorg voor een neutrale en uitnodigende sfeer

Iedereen heeft een unieke smaak en dus ook geen huis is hetzelfde. Toch kun je er wel voor zorgen dat iemand zich direct thuis voelt, zonder dat je je huis op een specifieke manier in  hebt gericht. Daarbij is het dus belangrijk dat je het huis op een neutrale manier inricht, zodat iedereen zijn of haar eigen creativiteit op los kan laten en het huis denkbeeldig kan inrichten. 

Je kunt je wel voorstellen dat dit met een rode muur een stuk lastiger wordt, dan wanneer de muren mooi gesaust zijn met RAL 9001 of RAL 9010. Daarbij is het ook belangrijk om persoonlijke objecten weg te halen, zodat de mensen die je huis komen bezichtigen, een stuk minder het idee hebben dat ze op ‘visite’ zijn. Kleed je huis leuk aan met neutrale woonaccessoires die je gemakkelijk shop bij online websites zoals HomingXL, zodat je je huis net even wat gezelliger en uitnodigender maakt.

Benut de ruimte optimaal

Mensen zijn dol op een optisch ruim ogende kamer. Als we dan dus ook kijken naar welke huizen het snelst verkopen, dan zijn dit de huizen die niet alleen neutraal zijn ingericht, maar ook huizen die ruim van binnen zijn. 

Dat hoeft dus niet direct te betekenen dat je een woonoppervlak van 150 vierkante meter hoeft te hebben, maar wel een indeling waarmee je alle kanten nog op kunt. Zorg voor een logische indeling en dat iedere kamer op de juiste manier wordt benut. Zo kun je bijvoorbeeld je huis voor de verkoop anders indelen, zodat het allemaal net even wat ruimer lijkt, waardoor de kans van slagen groter wordt. 

Daarnaast is het ook belangrijk om eventuele rommel of overbodige spullen even op te ruimen, zodat de potentiële kopers een goed beeld krijgen van de mogelijkheden die de ruimte biedt.

 

Maak je woning aantrekkelijk

Wat we vaak zien, is dat mensen die hun huis verkopen, weinig tot geen moeite meer steken in het onderhouden van het huis. Ontzettend zonde en een gemiste kans als je het ons vraagt. Zo kan het heel goed zijn, dat wanneer je de muren en plafonds voorziet van een nieuw likje verf, je het niet alleen aantrekkelijker maakt voor een koper, maar vaak ook net even wat meer kunt vragen. 

Heb je je huis eenmaal verkocht, dan kun je je langzaam gaan voorbereiden op de verhuizing. Omdat een verhuizing vaak flink wat stress met zich meebrengt, is het belangrijk je goed voor te bereiden, zodat je probleemloos verhuizen kunt naar je nieuwe woning.

Stem af op je doelgroep

Stel dat je een prachtig jaren 20 huis hebt dat je wilt gaan verkopen, dan is het wel belangrijk dat je goed kijkt wie je doelgroep is. Zo is het logisch dat een grachtenpand in het centrum van Amsterdam niet is besteed aan starters op de woningmarkt. 

Stel dat je een woning hebt die echt geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen, leg hier dan ook de nadruk op, door bijvoorbeeld een speel hoek te creëren, zodat potentiële kopers ook een idee hebben bij wat de mogelijkheden allemaal zijn. Alles gelukt? Dan is het tijd voor de verhuizing. Via onze verhuisplanner kun je gemakkelijk en snel stap voor stap jouw verhuizing naar je nieuwe woning plannen!

 

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor