HUURWONINGEN ONEERLIJK VERDEELD
Verhuizen
NLVERHUIST
Verhuizen
12/11/2019
0 min
0

HUURWONINGEN ONEERLIJK VERDEELD

12/11/2019
0 min
0

MEE EENS OF ONEENS?

Zo langzamerhand loopt het echt uit de hand en loopt het woningtekort alleen maar op. Er zijn allerlei redenen te verzinnen waarom het vreselijk misgaat maar het lijkt me beter om met een oplossing te komen. Hoe zit dat eigenlijk met huurwoningen?

Groot tekort aan huurwoningen

Net zoals bij koopwoningen is er een enorm tekort aan huurwoningen. Woningcorporaties hanteren verschillende systemen en werkwijzen en voorrang krijgen is allang niet meer vanzelfsprekend. Om urgentie te krijgen zijn de regels flink aangescherpt en een scheiding of relatiebreuk is tegenwoordig geen reden meer voor urgentie.

Woningen eerlijker verdelen

Hoe de huurwoningen eerlijker verdeeld moeten worden weet ik ook niet maar sommige mensen hoeven maar te kikken en ze hebben een woning, en dat ook nog via een woningstichting. Wanneer je doorvraagt kom je erachter dat deze mensen al 12 of 15 jaar staan ingeschreven. Logisch dat je dan bovenaan de lijst staat, maar kan dat zomaar? Blijkbaar wel!

Het is toch raar dat je alle jaren dat je samenwoont met iemand of al een huis hebt, toch ingeschreven kunt blijven staan als woningzoekende? Hierdoor krijgen ├ęchte woningzoekers minder kans om een huis te bemachtigen.

Wat is jouw verhaal?

Wil jij je verhaal delen? Op welke manier jij bent geholpen of hoe je het hebt aangepakt? Misschien kan je daar anderen weer mee helpen! Dat kan via de button (onderaan) Reactie plaatsen!

Anderen zochten ook naar: Makelaar en aankoopmakelaar

Reacties
Categorie├źn