Lage makelaarskosten, slimme keuze?
01 december 2020 
2 min. leestijd

Lage makelaarskosten, slimme keuze?

Lage makelaarskosten.

Lage kosten klinken natuurlijk aantrekkelijk, we blijven Nederlanders he 🙂 Toch is dit maar één onderdeel van het plaatje. Makelaars verdienen het in deze woningmarkt waarbij huizen als warme broodjes over de toonbank gaan erg makkelijk. Daarom kies ik voor een goedkope makelaar krijg ik weleens te horen. Maar is dat wel zo, en is het een slimme keuze om dit te doen.

Ik ga je niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Die beslissing kan je zelf wel nemen. Ik wil je alleen wijzen op een aantal zaken waarmee je rekening kan houden en waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt.

Goedkoopste makelaar

Wanneer je kiest voor de goedkoopste makelaar is dat een keuze maar kun je dan net zoveel verwachten dan bij een duurdere makelaar? Ja en nee, ik zeg altijd dat het geld ergens in terug moet komen maar er zullen ook goedkope makelaars zijn die misschien wel beter zijn dan een duurdere. In z’n algemeenheid kun je misschien aannemen dat een goedkope makelaar ook minder zal doen maar ook dat is geen zekerheid. Het kan zeker een goede keuze zijn om een goedkope makelaar te kiezen maar dan moet je daar wel vertrouwen in hebben. Over het algemeen kiezen mensen niet voor de goedkoopste makelaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit maar 6% is.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Duurdere makelaar

Verkoopmakelaar inschakelenWanneer je kiest voor een duurdere makelaar heeft dat vaak te maken met de meerwaarde die je daarin ziet. Anders had je wel voor die goedkopere gekozen. Dat lijkt me logisch. Een duurdere makelaar hoeft ook niet beter te zijn dan een goedkopere makelaar. Misschien doet een duurdere makelaar meer of zijn de kosten die hij of zij moet maken hoger. Dat geldt natuurlijk ook voor de aankoopmakelaar.

Op basis waarvan kiest een verkoper dan een makelaar? Dat kan per regio, per plaats en zelfs per wijk of straat verschillen. Gevoel en vertrouwen is hierbij een belangrijk criteria. Je geeft de makelaar een sleutel van je duurste bezit dus enig vertrouwen is hier op z’n plaats. Belangrijk is dat jij een goed gevoel bij een makelaar hebt. Als die dan iets duurder of goedkoper is dan de rest is dat prima.

Misschien werkt dit artikel niet echt verhelderend en dat is ook zo. De makelaar maakt zelf tegenwoordig het verschil en niet de verkooppakketten of courtage. De vent maakt de tent of de vrouw……

Succes bij je keuze!

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor