Waar verklaring vrijstelling overdrachtsbelasting downloaden?
18 januari 2021 
1 min. leestijd

Waar verklaring vrijstelling overdrachtsbelasting downloaden?

Verklaring vrijstelling overdrachtsbelasting downloaden.

Vanaf 1 januari 2021 zijn de veranderende regels van toepassing op de overdrachtsbelasting bij een huis kopen. Als koper moet je een formulier invullen en aanleveren bij de notaris. Vul dit formulier in, print het uit en onderteken het voorafgaand aan het passeren van de notariële leveringsakte. Veel kopers weten niet precies hoe dat werkt en waar ze dit formulier kunnen downloaden. Daarom hebben we deze informatie op deze pagina gezet.

De verklaring:

Ja, ik wil in aanmerking komen voor toepassing van de vrijstelling van de overdrachtsbelasting, als bedoeld in artikel 15, eerste lid, onderdeel p, van de Wet op belastingen van rechtsverkeer.

Ik verklaar stellig en zonder voorbehoud dat:

  • ik deze woning na verkrijging, anders dan tijdelijk, als hoofdverblijf ga gebruiken (zelfbewoning).
  • ik deze vrijstelling niet eerder heb toegepast.

Op de website van de overheid of hieronder kan je een “Verklaring overdrachtsbelasting startersvrijstelling” downloaden. Dit door koper(s) ingevulde formulier wordt gehecht aan de akte van levering. In de akte zelf wordt er een beroep gedaan op deze vrijstelling en wordt verwezen naar dit formulier. De notaris zal dit formulier in behandeling nemen en je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Klik hier om het formulier te downloaden >>

of

Ga naar artikel op website overheid >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en verkoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor