Voordelen van een huis zelf verkopen
28 februari 2022 
2 min. leestijd

Voordelen van een huis zelf verkopen

Voordelen huis zelf verkopen. 

De technologie heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig een huis ook zelf kunnen verkopen. Waar we vroeger bijna altijd een makelaar inschakelden zijn er dankzij het internet meer mogelijkheden.

Bespaar kosten

Dit is één van de grootste redenen dat mensen zelf hun huis verkopen. Doordat je het huis zelf verkoopt kun je besparen op makelaarskosten en dat is toch al snel duizenden euro’s. Denk er wel aan dat dit een soort van fictieve besparing is en je nooit kan meten wat een makelaar er meer uit had kunnen halen.

Snel de woning online

Bij een huis zelf verkopen kun je de woning snel online hebben. Via een makelaar gaat daar toch vaak enige tijd overheen. Er wordt vaak een planning en strategie uitgedacht en toegepast. Wanneer je zelf verkoopt kun je opruimen, foto’s maken en de presentatie snel compleet maken. Nadat je dit compleet hebt kun je online. Dit gaat vaak sneller dan via een makelaar. Zorg er wel voor dat je mooie foto’s maakt want een huis verkopen blijft toch gevoel. 

Zelf bezichtigingen doen

Veel verkopers vinden het fijn om zelf de bezichtigingen te doen. Vaak weten ze zelf veel over de woning te vertellen wat de rondleiding ten goede komt. Ook het woongenot kunnen ze goed overbrengen en dat is voor makelaars toch wat lastiger. Kopers vinden het eveneens fijn om rechtstreeks van de verkopers informatie over de woning, buurt en wijk te horen.

Korten lijnen en snelle communicatie

Doordat (ver)kopers rechtstreeks contact met elkaar hebben zijn de lijnen korten en is de communicatie vaak sneller. Makelaars hebben natuurlijk meer dan één woning en moeten deze aandacht verdelen. Over het algemeen wordt er sneller op een bericht gereageerd en hoeft de verkoper niet te wachten op bericht van de makelaar. Dat geldt andersom voor de kopers en de aankoopmakelaar.

Kennen van de kijkers

Het blijft raar dat wanneer je via een verkoopmakelaar je huis verkoopt de verkopers de kopers niet kennen. Dit terwijl het om een enorm financieel product gaat. Veel verkopers vinden het juist fijn om vooraf te weten met wie ze zakendoen en een deal sluiten. Vooral wanneer er meerdere biedingen zijn kan dit van invloed zijn op het sluiten van een deal.

Naast de voordelen van een huis zelf verkopen zijn er natuurlijk ook nadelen. Die lees je in een ander artikel op deze website.

Wil jij ook weten wat je huis waard is?

Of heb je een huis op het oog?

> Download dan hier een gratis woningwaarderapport

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST


Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor