Waar op letten bij verhuizen en gezinsuitbreiding?
29 oktober 2019 
3 min. leestijd

Waar op letten bij verhuizen en gezinsuitbreiding?

Verhuizen en gezinsuitbreiding.

Een spannende tijd breekt aan, vanwege gezinsuitbreiding wil je verhuizen naar een groter huis. Misschien een keuze of zelfs een noodzaak maar waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je de volgende stap wilt zetten? In dit artikel geef ik je tips en adviezen waar je aan moet denken.

Hypotheekadvies

Beste hypotheekadviseurAlles begint met het in kaart brengen van je financiële mogelijkheden. Daarbij is een adviesgesprek van een hypotheekadviseur vaak een eerste stap die moet worden gezet. Hypotheekadviseurs zijn er in alle soorten en maten en het blijft lastig om een keuze te maken. Daarom heeft NLVERHUIST voor jou alvast de beste hypotheekadviseurs geselecteerd zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Ga naar overzicht hypotheekadviseurs.

Wat is je huidige woning waard?

Indien je op dit moment een woning huurt kun je deze stap overslaan. Indien je een koopwoning bezit is het handig om alvast één of meerdere makelaars uit te nodigen voor een gratis waardebepaling. Zo krijg je inzicht in welk bedrag je huis minimaal op kan brengen. Samen met de uitkomst van het hypotheekgesprek weet je wat je mogelijkheden op de woningmarkt zijn.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Eerst kopen of eerst verkopen?

Dit is een vraag die veel verkopers mij stellen. Dat is geheel persoonlijk en beide varianten hebben voor- en nadelen.

Bekijk hiervoor ook het artikel: Eerst een huis kopen of eerst een huis verkopen

Welk huis zoek je?

Uiteindelijk gaat het erom dat je een nieuw (t)huis vindt. De zoektocht naar een woning begint vaak online en kan erg vermoeiend zijn. Maak daarom een lijst met punten waaraan een woning absoluut moet voldoen. Deze vermeld je in de eerste kolom. In de tweede kolom zet je de punten die een pré zijn. Stel ook vast in welke wijk of buurt je wel of niet wilt wonen. Hierdoor ga je gerichter op zoek en verspil je geen tijd aan woningen die je toch niet koopt. Maak afspraken bij de huizen die als voorkeur naar boven komen. Neem daarvoor een aankoopmakelaar in de arm om je te adviseren en te beschermen.

De buurt en omgeving

De omgeving van een woning is een bepalende factor en wordt steeds belangrijker bij de keuze van een huis. Zoek uit waar scholen, sportaccommodaties en winkelcentra zich bevinden rondom de buurt van je voorkeur. Passen de scholen bij jouw visie en gedachten? Houd hierbij ook rekening met reistijd en toegankelijkheid van de routes. Misschien heb je al kinderen waar je rekening mee moet houden wat betreft schoolkeuzes.

Tijdsplanning

Beste aankoopmakelaarMaak voor jezelf een tijdlijn waarin je bepaalde zaken geregeld wilt hebben. Hiermee voorkom je dat met bepaalde zaken achter de feiten aanloopt. Wees ook duidelijk in welke periode het liefst wilt verhuizen. Bepaal van tevoren of je bereid bent tijdelijk te huren of ineens van het “oude” naar het “nieuwe” huis wilt overstappen. Houd in de meeste gevallen rekening met een minimale huurtermijn van 1 jaar.

Conclusie:

Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis die nog eens aangewakkerd wordt wanneer je in verwachting bent. Laat je daarom goed adviseren zodat je bepaalde zaken meer los kunt laten. Doe goed onderzoek naar je financiële mogelijkheden en laat de waarde van je huis bepalen. Ga daarna gericht op zoek naar je droomhuis.

> Klik hier voor overzicht hypotheekadviseurs

> Klik hier voor overzicht makelaars

> Klik hier voor overzicht aankoopmakelaars

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor