Waarom steeds meer starters en doorstromers wachten met het kopen van een huis.
10 augustus 2021 
1 min. leestijd

Waarom steeds meer starters en doorstromers wachten met het kopen van een huis.

Starters en doorstromers vaak noodgedwongen wachten

Aankoopmakelaar inschakelenHet lijkt me duidelijk dat door de stijgende huizenprijzen de starters veelal gedupeerd worden. Waar het vroeger normaal was dat je na je studietijd en het vinden van een baan een huis kon huren of kopen, is dat tegenwoordig wel anders. Ook doorstromers hebben het nakijken wanneer de bezichtigingen vol zitten of er massaal wordt geboden.

De woningmarkt lijkt volledig vast te lopen en dat is niet gek. Op dit moment is er niet voor iedereen een huis en dat zou wel moeten. Vooral starters worden getroffen door de hoge huizenprijzen. Langer thuis blijven wonen komt steeds vaker voor tenzij de ouders een steentje bij kunnen dragen.

Ook doorstromers krijgen het steeds zwaarder. Ze willen wel graag verhuizen maar komen niet aan bod. Ik bedoel, ze bieden wel maar degene met de diepste zakken, en die het grootste risico durft te lopen, is ze steeds weer voor. Daarmee wachten ze ook om hun eigen huis te verkopen. Zo is de cirkel weer rond.

Over cirkel/Cirkl gesproken

Er is sinds kort een platform gelanceerd waarbij mensen kunnen zoeken naar huizen die niet op andere websites of funda staan. De enige voorwaarde is, dat jij je huis ook moet aanbieden op dit portaal. Zo heb je enerzijds het voordeel dat je huizen vindt die niet ergens anders online staan, en anderzijds het nadeel dat je de woning niet aan alle woningzoekers in Nederland aan kan bieden. Je zou dit kunnen overwegen want de voordelen heffen ruimschoots de nadelen op. Schakel een aankoopmakelaar in voor hulp.

Meer informatie over een huis kopen >

> Ik wil meer weten over Cirkl

Kortom

Iedereen zit op elkaar te wachten en huizen worden pas verkocht nadat de verkopers een ander huis hebben gekocht. Daarnaast is de rente extreem laag en heeft de overheid de afgelopen jaren een huis kopen gestimuleerd door allerlei gunstige regelingen. Ondertussen zijn ze vergeten dat de bevolking groeit en dat er meer woningen nodig zijn.

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor