Wat is de beste investering in een huis?
10 mei 2021 
2 min. leestijd

Wat is de beste investering in een huis?

Beste investering in een huis.

Deze vraag wordt me vaak gesteld. Wat is de beste investering in mijn huis en verdien ik dat ooit nog terug? Dat geldt ook voor het verkoopklaar maken van je huis om te verkopen.

Woonoppervlakte of zoals het tegenwoordig wordt genoemd, gebruiksoppervlakte wonen is de beste investering in je huis wat later een enorme meerwaarde oplevert. Woonoppervlakte is relatief duur wanneer je dit omrekent naar de verkoopprijs. De prijs per m2 x de totale oppervlakte bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Hoe meer woonoppervlakte des te hoger de prijs, ook al zit hier vanzelfsprekend ook een maximum aan. Dat geldt dus voor de aanbouw maar ook voor een dakkapel. Wil je er nog een tijdje wonen en ben je bang dat je die investering er op termijn niet uithaalt? Wees daar niet bang voor want ook naar meer leefruimte of twee extra slaap- of werkkamers op zolder is tegenwoordig enorm veel vraag naar.

Kwaliteit van de investering

Zorg ervoor dat de kwaliteit van hetgeen je doet goed is. Je kent ze wel, die mannen die alles kunnen en voor alles wel een goedkope oplossing hebben. Dat is op zich geen probleem wanneer de afwerking maar goed is. Een mooi, goed afgewerkt en onderhouden huis verkoopt zich bijna vanzelf. Kenners zien direct of er een vakman aan het werk is geweest. Neem een styliste in de arm die je adviseert en bekijk de verkooptips op deze website.

Onmisbare tips huis verkopen >

> Bestel een styliste

Kwaliteit van de investering bij verkoop

Bij een huis verkopen hoort opruimen en verkoopklaar maken. Wanneer je dat niet doet, doe je jezelf tekort. Het hoeft niet veel geld te kosten wanneer je het maar netjes doet. Kopers zien dat dus zet die plinten netjes vast, of herstel die beschadigde muur. Je zal zien dat de investering die je doet om het huis beter verkoopbaar te maken zichzelf terugverdient. Vergeet niet dat de meeste mensen op zoek zijn naar een huis wat grotendeels gemoderniseerd en af is. Wanneer jij een gedateerd huis hebt zal ik niet zeggen dat je alles moet vervangen maar ondanks dat het “oud” is, kan het er wel netjes uitzien.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en bouwkundige keuring

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor