Wat is mijn huis waard?
20 juli 2022 
2 min. leestijd

Wat is mijn huis waard?

Wil je graag weten wat jouw woning waard is dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina vertellen we je precies hoe je kunt achterhalen wat jou huidige woning waard is. Online zijn er verschillende manieren om te achterhalen wat jouw woning waard is alleen is maar de vraag of deze geschatte waarde indicatie jou ook iets gaat brengen.

Woningwaarde berekenen

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je graag de waarde van jouw woning wil weten.

  • Je hebt verhuisplannen en wil weten wat jouw huis waard is
  • Je bent op zoek naar een nieuw hypotheek of wil je bestaande hypotheek aanpassen
  • Je bent nieuwsgierig en wil wel eens weten wat de huidige waarde is van jouw woning

officiële taxatie

Als je echte verhuisplannen hebt dan is mijn advies om een lokale erkende makelaar uit te nodigen voor een waardebepaling. Een lokale makelaar is namelijk in staat om op basis van vergelijkbare woningen, referentiepanden een nauwkeurige schatting te geven van de waarde van jouw woning. Het voordeel van een lokale makelaar is dat hij of zij bekend is met de lokale woningmarkt en eventueel het type woning waardoor hij of zij een betere inschatting kan maken van de verkoopprijzen. Mocht je graag de waarde van jouw huis willen weten dan kun je via de volgende link een gratis waardebepaling aanvragen. (gratis en vrijblijvend). Deze partij is een partner van ons die al jaren voor ons de waardebepalingen verzorgen.

officiële taxatie nodig

Als je graag de woningwaarde wil weten omdat je graag jou hypotheek wil aanpassen of wil wijzigen dan moet ik je helaas teleurstellen. Voor het aanpassen van een hypotheek heb je een officiële taxatie nodig van een erkende taxateur. Alleen een erkende taxateur mag namelijk een gevalideerde taxatie uitvoeren.

Woningwaarde calculator

Online zijn er meerdere manieren om de waarde van jouw huis te achterhalen. Je kunt de woningwaarde achterhalen via het kadaster, funda waardecheck, huispedia en via websites van verschillende makelaars. Deze online tools (calculators) maken berekeningen, inschattingen op basis van data die bekend is bij bijvoorbeeld het kadaster, woz waarde, gemeente informatie of van bijvoorbeeld funda. Als je jouw postcode, huisnummer, straat en woonoppervlakte ingeeft maken ze binnen een paar seconden een waardebepaling van jouw huis. Binnen een paar seconden heb je dan een indicatie en weet je wat jouw huis waard is. Het voordeel van deze tools is dat ze de laatste prijsontwikkeling en de waarde, huizenprijzen van referentiewoningen meenemen in de uitkomst van deze calculatie.

Gratis waardebepaling


Het nadeel van deze online tools is dat deze geen rekening houden met een paar hele belangrijke punten. Deze tools weten bijvoorbeeld niet of jij onlangs zonnepanelen hebt aangelegd of een uitbouw of serre hebt gerealiseerd terwijl dit wel echt invloed heeft op de verkoopprijs van jouw huis.

Als je gaat voor zekerheid en de echte woningwaarde wil weten dan is het verstandig om een makelaar uit te nodigen en hem of haar een schatting te laten maken van de waarde van jouw woning. Klik op de volgende link en ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning en ontdek wat jou huis waard is.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor