Welke gietvloer moet ik kiezen?
02 januari 2021 
2 min. leestijd

Welke gietvloer moet ik kiezen?

Gietvloer kiezen.

De gietvloer was al niet weg te denken uit grote gebouwen, fabriekshallen, garages en showrooms maar wordt ook steeds populairder in huizen. Overweeg jij ook een gietvloer? Neem dan dit artikel door en kijk welke vloer het beste bij je past.

Gietvloer voor particulieren

Een gietvloer is een vloer die met de hand over de ondervloer wordt gegoten. Omdat hij gegoten wordt, krijg je een geheel zonder naden en randen. Door het mengen van verschillende kleuren, kun je de vloer ook nog voorzien van bepaalde effecten. Met een gietvloer kun je dus alle kanten op. Er bestaan een aantal soorten gietvloeren, maar er zijn twee varianten bij uitstek geschikt voor in een particuliere woning.

Polyurethaan gietvloer (PU)

Een polyurethaan (PU) gietvloer is een gietvloer die is gemaakt van kunststof, wat de vloer elastisch maakt. Hierdoor worden scheuren in de vloer voorkomen, ook wanneer je de vloerverwarming aanzet. Deze vloer wordt aangebracht over de bestaande vloer en is – net als alle andere gietvloeren – zeer makkelijk in onderhoud.

Kleurenpallet van een PU-vloer

De PU-gietvloer is een geluidsdempende vloer, dus (onder)buren zullen minder last hebben van stoelen die over de vloer schrapen of de hakken van je schoenen. Deze vloer heeft daarnaast een warme uitstraling voor een huiselijke sfeer. Een PU-gietvloer is in veel verschillende kleuren te krijgen, van opvallend mintgroen tot rustig grijs en van knallend rood tot sfeervol bruin. Het nadeel van deze vloer is de krasgevoeligheid van bijvoorbeeld zand of huisdieren met scherpe nagels, zoals katten.

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is ideaal als je wel op zoek bent naar een betonvloer-look, maar niet beschikt over voldoende opbouwmogelijkheden voor een echte betonvloer. De cementgebonden vloer bestaat uit twee of meer lagen met als natuurlijke hoofdbestanddelen cement, toeslagstoffen en bindmiddel. Deze vloer geeft een industriële en koele uitstraling aan uw huis.

Gevoelig voor vocht

Net als de PU-gietvloer, wordt ook deze over de bestaande (tegel)vloer aangebracht in een naadloze structuur. De verkrijgbare kleuren zijn echter minder uiteenlopend. Deze varieert van een aantal grijstinten tot een aantal zandkleuren. Daarnaast is een nadeel van een cementgebonden gietvloer dat deze niet bestand is tegen vocht en daardoor minder geschikt voor in de badkamer.

Legtijd gietvloeren

Voor beide vloeren geldt zeker 4 tot 5 dagen legtijd, waarbij dit kan oplopen tot een week bij de cementgebonden vloer. Houd er daarnaast ook rekening mee dat beide varianten vuil aantrekken. Door de strakke en vaak gladde oppervlakten wordt ieder stofje, vuiltje en andere oneffenheid direct gezien. Het voordeel is dan wel dat u deze eenvoudig met een swiffer of stofzuiger verwijdert.

Welke vloer je ook kiest, laat je goed en eerlijk voorlichten. Bekijk verschillende soorten gietvloeren en vraag naar de voor- en nadelen van zo’n vloer. Neem niet klakkeloos aan wat een verkoper zegt maar doe ook zelf onderzoek. Kies een vloer die écht bij je past.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor