Wat is een Terrazzo vloer?
17 mei 2021 
1 min. leestijd

Wat is een Terrazzo vloer?

Terrazzo vloer.

Verkoopmakelaar inschakelenEen Terrazzo vloer is een vloerafwerking die bestaat uit korrels. Een Terrazzovloer wordt ook wel een marmori(e)t- of granitovloer genoemd. De naam Terrazzo komt van het Italiaanse woord terras. (Terrazzo vloer)

Vroeger werd in veel kerken graniet of marmer gebruikt. Een marmervloer vergt natuurlijk het juiste onderhoud en wordt gepolijst. Hierdoor wordt de glans opgehaald waardoor de vloer er weer mooi uitziet. In veel oude huizen kom je nog steeds een granitovloer tegen. Vooral in de entree/hal of keuken zie je nogal eens een authentieke vloer. In veel huizen zitten er scheuren in deze vloer. Dit kan door een erkend bedrijf worden gerepareerd. Zo’n vloer heeft een echte meerwaarde bij dit soort huizen en vallen onder de karakteristieke en authentieke elementen. Hier zijn huizenzoekers gek op. Heb je ze wel eens gezien? Zo’n granito vloer, vaak met donkere omlijsting?

De benaming van Terazzo

Terrazzo wordt ook wel granito genoemd en wordt ook vaak toegepast als werk- of aanrechtblad. De termen terrazzo en granito worden door elkaar gebruikt. In Frankrijk en Nederland spreekt men meestal van granito; in Duitsland en Oostenrijk van terrazzo. In de verenigde Staten gebruikt men vaak de naam Solid surface.

Luxe uitstraling met graniet of marmer

Een granieten aanrechtblad geeft een luxe uitstraling en wordt vaak in duurdere keukens gebruikt. Wanneer zo’n blad te lang wordt, worden er vaak twee stukken gebruikt die aan elkaar worden gelijmd. Wanneer je een huis koopt waar graniet in is verwerkt kijk dan goed naar de staat waarin zich de vloer of het blad zich bevindt. Herstellen is vaak kostbaar. In de jaren 90 werden ook vaak glanzende marmeren vloeren gebruikt. Je komt ze als makelaar nog regelmatig tegen. Zo’n grote glanzende vloer waar vaak een vloerkleed op ligt.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en aankoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor