Aankoopmakelaar voor verschillende klanten bij hetzelfde huis, mag dat?
12 september 2020 
1 min. leestijd

Aankoopmakelaar voor verschillende klanten bij hetzelfde huis, mag dat?

Beste aankoopmakelaarAls aankoopmakelaar kun je niet optreden als adviseur en begeleider voor meerdere klanten bij hetzelfde huis. Het antwoord op deze vraag is dus NEE! Hieronder even mijn eigen ervaring hiermee.

Afgelopen week ben ik met mijn opdrachtgevers bij een woning geweest waar enorm veel mensen op af kwamen. Iedereen kreeg een half uurtje en de makelaar had 2 dagen ingepland om de bezichtigers de woning te laten zien.

Het werd een soort blind bieden want elke kijker kon tot een bepaalde dag en tijdstip z’n eindvoorstel neerleggen. Dat is een eenmalig uiterst bod. M’n klanten warenerg gecharmeerd van de woning en we hebben verschillende opties besproken.

Even later werd ik gebeld door klanten waar ik de afgelopen maanden een keer ben geweest voor een gratis waardebepaling. Zij hadden besloten pas te gaan verkopen wanneer ze een mooi huis hadden gevonden. Dat zie je vaker in deze markt. Ze vroegen me of ik hun kon helpen bij het biedproces van exact dezelfde woning.

Voordat we hier verder over gingen praten heb ik gezegd dat ze mij niets mochten vertellen over hoeveel ze wilden bieden omdat ik daar ook met een andere klant was geweest. Het was even stil aan de andere kant en de reactie was, dat gaan we dan ook niet doen. Ik heb uitgelegd dat ik ze hierin niet kon bijstaan en adviseren omdat ik al een opdracht voor aankoop had van een andere klant.

Als aankoopmakelaar kun je dus geen twee of meerdere opdrachten aanvaarden bij hetzelfde huis. Dat mag niet maar moet je zelf ook niet willen. Je kan dan niet meer eerlijk en objectief adviseren. Mocht de woning niet aan deze 2e klant worden verkocht kan ik ze wel helpen bij een volgende woning. Dat zal ik dan ook doen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor