WAT IS HET NUT VAN EEN AANKOOPMAKELAAR
20 september 2019 
2 min. leestijd

WAT IS HET NUT VAN EEN AANKOOPMAKELAAR

Het nut van een aankoopmakelaar

Beste aankoopmakelaarHet kopen van een huis kan je ervaren als iets spannends. Het is waarschijnlijk één van de grootste uitgaven die je doet en waarschijnlijk doe je het niet regelmatig. Er komt ook heel veel bij kijken: bezichtigingen, een bod uitbrengen, onderhandelen en de koopakte. Hoe fijn is het om dan advies te krijgen van een professional die er alles aan doet om voor jou de beste deal te sluiten?

Waar je aankoopmakelaar jou precies bij helpt

Je aankoopmakelaar zal beginnen met het zoeken naar woningen die precies aansluiten bij jouw woonwensen. De makelaar weet soms als eerste welke woningen binnenkort te koop worden aangeboden. Daarnaast kent je aankoopmakelaar de omgeving en plaatselijke huizenmarkt als geen ander. Natuurlijk kan je zelf ook huizen aandragen die je graag wilt bekijken. Je makelaar zal dan een bezichtiging voor je plannen.

Samen met de aankoopmakelaar kijken

Een leuk huis tegengekomen? Tijd voor een bezichtiging. Jouw aankoopmakelaar zal met je meegaan naar de bezichtiging. Tijdens de bezichtiging zal je zelf vooral letten op sfeer, smaak en woonbeleving, maar je moet wel voldoen aan je zogenoemde onderzoeksplicht. Dit betekent dat je, door goed te kijken, op de hoogte moet zijn van de staat van het huis. Je aankoopmakelaar weet precies waar hij op moet letten. Zo voorkom je een hoop gedoe achteraf.

Aan de aankoopmakelaar overlaten

Ben je het huis van je dromen tegengekomen en wil je graag een bod doen? Ook dan zal jouw aankoopmakelaar je helpen. De makelaar heeft hier veel ervaring mee en weet precies wat een goed openingsvoorstel is. Zo voorkom je dat je een te laag voorstel doet en geen kans krijgt om te onderhandelen of dat je veel te hoog biedt. Je aankoopmakelaar zal de verdere onderhandelingen namens en in overleg met jou voeren. De onderhandelingen gaan over een ontzettend groot bedrag, dan heb je toch liever iemand bij je die daar veel ervaring mee heeft? De kans is groot dat je je aankoopmakelaar door zijn goede eindbod zelfs weer terugverdiend omdat je anders veel hoger had geboden.

Aankoopmakelaar en juridische gedeelte

Er is een deal gesloten! Nu moet je alleen nog het koopcontract controleren en tekenen. De kans is groot dat je niet veel ervaring hebt met de inhoud van een koopcontract. Alles moet wel goed op papier komen, dus het is belangrijk dit goed te controleren. Gelukkig heb je een aankoopmakelaar die je helpt. Je aankoopmakelaar ziet dagelijks koopcontracten voorbijkomen en weet dus precies wat er in moet staan (en wat niet), zodat jij met een gerust hart kan tekenen.

Aan jou de keuze

Of je een aankoopmakelaar inschakelt of niet, is natuurlijk je eigen keuze. En wanneer je de aankoopmakelaar inschakelt ook. Als je graag wilt dat de aankoopmakelaar je helpt bij het zoeken naar geschikte woningen, kan je de makelaar het beste benaderen als je nog aan het oriënteren bent. Wil je alleen hulp van een aankoopmakelaar tijdens de onderhandelingen, dan kan je de aankoopmakelaar het beste benaderen als je een huis hebt gevonden waar je serieuze belangstelling voor hebt.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor