AANKOOPMAKELAAR WORDT STEEDS POPULAIRDER
29 oktober 2019 
2 min. leestijd

AANKOOPMAKELAAR WORDT STEEDS POPULAIRDER

Het is heel gewoon om een aankoopmakelaar in te schakelen

Beste aankoopmakelaarWaar voor jaren terug de aankoopmakelaar een nieuw fenomeen was is het tegenwoordig heel normaal om een aankoopmakelaar in te schakelen. Toch hebben veel kopers geen goed beeld bij een aankoopmakelaar.

De aankoopmakelaar kan toveren?

Dagelijks komen er aanvragen binnen van potentiële kopers die een aankoopmakelaar in willen schakelen. Ze hebben drie keer de boot gemist en denken meer kans te maken met een aankoopmakelaar. Waar ze eerst op de kosten van een aankoopmakelaar wilden besparen moet hij/zij een droomhuis opeens uit de hoge hoed toveren.

Minder tijd om te beslissen

Doordat er in de meeste gevallen minder tijd is om te beslissen zal een “koper” zenuwachtig worden. Veel vragen komen er op je af en de onzekerheid en emotie slaat toe om een verkeerde beslissing te nemen. Hier komt de meerwaarde van een aankoopmakelaar om de hoek kijken. De aankoopmakelaar is er niet emotioneel bij betrokken maar moet soms wel snel schakelen. Zoals ik in een ander artikel heb geschreven is de rol van de aankoopmakelaar veranderd.

Minder aanbod meer kopers

Doordat er minder woningen beschikbaar zijn heeft de potentiele koper het lastig. Er is weinig keuze en bij de courante woningen wemelt het van de kopers. Probeer dan maar eens het hoofd koel te houden. Extreem overbieden of voorwaarden laten vallen zijn vaak het gevolg. Dat zijn zaken waarvan je achteraf enorm veel spijt kunt krijgen wanneer het toch misgaat.

Blijf rustig en alert

Zorg dat je rustig blijft. Je bent niet de enige die z’n hoofd breekt over de vraag; Hoe kom ik aan een geschikte woning. De aanhouder wint. Er komt vast een leuk huis voorbij die voor jou/jullie bestemd is. Houd de websites en facebook in de gaten en reageer snel wanneer er iets leuks voorbij komt. Het gaat soms om details. Dat zijn de details waarover een goede aankoopmakelaar je kan wijzen.

Verkoper zoekt zekerheid

Het klinkt logisch maar ik benadruk het toch even. Een verkoper zoekt zekerheid, bespreek met je aankoopmakelaar en hypotheekadviseur hoe je die zekerheid kunt bieden. Neem van mij aan dat het niet altijd om het hoogste bedrag gaat. De overige voorwaarden minstens net zo belangrijk.

Bekijk ook de artikelen:

Wat is het nut van een aankoopmakelaar? 

Wat komt er allemaal kijken bij  een  huis  kopen?

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor