Zoekopdracht wordt door woningzoekers te weinig gebruikt
06 september 2021 
2 min. leestijd

Zoekopdracht wordt door woningzoekers te weinig gebruikt

Zoekopdracht voor woningzoekers.

Veel woningzoekenden wachten totdat er een woning op Funda verschijnt maar dan ben je vaak alweer te laat of sta je in de rij laten de onderzoeken zien. Er zijn meer mogelijkheden om het aanbod in je mailbox te ontvangen voordat de woning op Funda verschijnt maar daar wordt nog te weinig gebruik van gemaakt. Een gemiste kans volgens de experts!

Te vinden op de website van de makelaar

De meeste makelaars bieden op hun website een zoekopdracht aan op hun website. Meestal is die terug te vinden in het menu bovenaan. Een zoekopdracht plaatsen wordt in de meeste gevallen gratis aangeboden dus kost het je niets. Ik kan me voorstellen dat je hier een beetje argwanend tegenover staat, immers de makelaar heeft dan direct je gegevens en zou contact op kunnen nemen. Dat is misschien juist wel de bedoeling! De term “Zoekopdracht” doet ook vermoeden dat je de makelaar een échte opdracht geeft waar kosten aan verbonden zijn maar dat is vaak niet het geval.

Zoekopdracht is veranderd

Vroeger werd de term “zoekopdracht” vaak gebruikt om zaken te doen met de woningzoeker. Als aankoopmakelaar kreeg je dan de opdracht op actief op zoek te gaan naar een woning. Vanwege het lage aanbod te koop aangeboden woningen zie je steeds vaker dat makelaars niet meer voor klanten op zoek kunnen gaan. Het kost teveel tijd en tijd kost geld. Bij het plaatsen van zo’n zoekopdracht krijg je niet altijd direct het aanbod woningen van alle makelaars in de plaats of regio. Bij verschillende makelaars aanmelden is dan een goede optie.

Meld je ook weer af wanneer je een woning hebt gevonden. Hiermee voorkom je dat er telkens mails met nieuw aanbod worden gestuurd terwijl je niet meer op zoek bent.

Followers first

Een andere optie is om makelaars op Facebook te liken. In veel gevallen wordt het aanbod als preview of sneak preview alvast enkele dagen van tevoren op Social Media geplaatst. Ook de term “Followers First” (#followersfirst) wordt vaak gebruikt. Hiermee ben je de rest nét een stapje voor ook al geeft dit geen enkele garantie.

Overweeg een aankoopmakelaar want…

Beste aankoopmakelaarOverweeg een aankoopmakelaar in te schakelen. Natuurlijk geeft dit ook geen enkele garantie maar de aankoopmakelaar is specialist in zijn of haar gebied. Ook ontvangen ze nog weleens berichten uit de lokale markt welk soort woningen er binnenkort in verkoop komen.

Meer over huis kopen >

> Ga naar aankoopmakelaar

Conclusie:

Meld je aan bij verschillende makelaars en plaats een zoekopdracht als je serieus op zoek bent naar een koophuis. Vaak staat er “gratis” bij en geeft dit geen enkele verplichtingen. De makelaar kan wel contact opnemen om je zoekopdracht even door te nemen. Vraag dan ook naar de mogelijkheden om hem of haar als aankoopmakelaar in te schakelen. Vergeet niet de bijbehorende tarieven te vragen. Succes!

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor