Opstartkosten

Waaruit bestaan opstartkosten bij een huis verkopen en hoeveel is dat?

Opstartkosten bestaan in de meeste gevallen uit media en promotie. Dit zijn de kosten die de makelaar over het algemeen zelf ook moet betalen. Denk hierbij aan de fotograaf, inmeter, plattegronden, een video, een VR-tour, 360 graden foto’s en de online promotie. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel te regelen. De vraag is wat je in deze markt nou écht nodig hebt om je huis goed te verkopen.

Zit er verschil in opstartkosten?

Ja en nee, het meeste verschil zit in hetgeen je afneemt. Makelaars die minder opstartkosten rekenen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook minder presentatiemateriaal aanleveren. Per saldo zal hier dus niet zo’n groot verschil in zitten als je kijkt naar wat je hiervoor krijgt. Extra promotie kost ook extra geld. Wanneer de opstartkosten te aantrekkelijk lijken is dat ook vaak zo en zal de courtage waarschijnlijk iets hoger zijn. Het moet uit de lengte of de breedte komen zal ik maar zeggen.

Welke kosten berekenen makelaars bij het verkopen van een huis? >

> Meer informatie over makelaarskosten

Wat heb ik allemaal nodig?

Zelf vind ik de foto’s, plattegronden en de tekst een noodzaak om je huis goed te kunnen verkopen. Daarnaast moet de woning conform NEN2580 worden ingemeten en online gepresenteerd worden. Al het andere is extra en je mag zelf beslissen welke media je nog meer wilt inzetten. Over het algemeen kijken mensen eerst de plaatjes, daarna de plattegrond en tekst. Via de bestelpagina op deze website kun je zien wat er mogelijk is en wat daarvan de kosten zijn.

Ga naar bestelpagina >

> Meest gestelde vragen bij huis (zelf) verkopen

Ik wil zelf verkopen

Wanneer je zelf je huis wilt verkopen is dat prima te doen wanneer je daar tijd en zin in hebt. Denk er wel aan dat een huis verkopen veel tijd kost. Daarnaast moeten de juridische zaken goed zijn geregeld. Alle benodigde informatie vind je op deze website.

Ik wil via een makelaar verkopen

Wanneer je via een verkoopmakelaar je huis wilt verkopen kun je hier een gratis waardebepaling aanvragen en/of een adviesgesprek inplannen.

Ga naar meer informatie over huis verkopen >

> Direct gratis waardebepaling aanvragen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en energie