Meest gestelde vragen bij verkopen van een huis
30 april 2021 
5 min. leestijd

Meest gestelde vragen bij verkopen van een huis

Meest gestelde vragen huis verkopen

Meest gestelde vragen bij een huis verkopenDe verkoop van je huis kan allerlei vragen oproepen zoals, wat is mijn huis waard en wat levert het op, hoelang duurt het gemiddeld om mijn huis te verkopen, hoe zorg ik ervoor dat de woning verkoopklaar wordt en interessant is voor kopers en waarschijnlijk nog veel meer vragen. Hieronder een aantal van de meest gestelde vragen bij het verkopen van een huis.

Zelf verkopen of een makelaar inschakelen?

Zelf je huis verkopen is écht van deze tijd maar kan en wil ik wel alles zelf doen? Dat is een vraag waar je zelf het beste antwoord op kan geven. Zelf verkopen kost tijd en bespaart je makelaarskosten. De makelaar heeft meer ervaring en kan alles voor je regelen maar dat kost geld. Daarnaast heeft de makelaar kennis van de lokale woningmarkt en kan misschien een iets betere deal sluiten. Kopers vinden het ook leuk om de verkopers te ontmoeten tijdens een bezichtiging. Daarnaast kan een bezichtiging plannen op elk moment dat zowel de geïnteresseerde als de verkoper het uitkomt. Ook de gunfactor kan een grote rol spelen wanneer verkopers zelf hun huis verkopen. Allemaal voor- en nadelen die de doorslag kunnen geven. Lukt het toch niet om zelf je huis te verkopen? Dan kun je altijd nog een makelaar inschakelen.

> Stappenplan huis zelf verkopen

Kan ik ook samen met de makelaar mijn huis verkopen?

Verkoopmakelaar inschakelenJe kan ook overwegen om samen te verkopen, dat kan door deeldiensten bij een makelaar af te nemen of producten en/of diensten op deze website te bestellen. Je doet bijvoorbeeld de bezichtigingen zelf en laat de koopovereenkomst opmaken. De formulieren die je nodig hebt zoals de vragen- en roerende zakenlijst kun je downloaden via deze website. Foto’s maken kun je zelf maken of uitbesteden aan een fotograaf. Dat geldt ook voor de tekst, een video en plattegronden. Zelfs een VR-tour behoort tot de mogelijkheden om apart te bestellen. Kies wat het beste bij je past. Wanneer je via ons een bestelling plaatst zullen we altijd eerst contact opnemen om je bestelling te bespreken en toe te lichten.

Ga naar downloads >

> Ga naar bestelpagina

Hoe kan ik een makelaar inschakelen voor de verkoop van mijn huis?

Wil je liever een makelaar inschakelen die alles voor je regelt? Ook dat is een mogelijkheid. Vraag via ons een gratis waardebepaling aan van een lokaal bekende makelaar. De makelaar komt langs en beantwoordt al jouw vragen. Tijdens de kennismakingsafspraak bekijkt hij/zij de woning, geeft tips en adviezen, komt met een advies en legt een verkoopofferte neer. Jij beslist of er een klik is en of je via deze makelaar je huis wilt verkopen. Verkoopmakelaars zijn vaak ook aankoopmakelaars. Misschien dat je een combinatiekorting af kan dingen wanneer de makelaar twee opdrachten krijgt.

> Gratis waardebepaling aanvragen

Heb ik een taxateur nodig voor het verkopen van mijn huis?

Wanneer je zelf je huis wilt verkopen en je graag de waarde vast wilt laten stellen door een taxateur is dat een prima optie. Een taxateur is niet verplicht bij het verkopen van je huis maar kan wel wat meer zekerheid bieden.

Wat kost een huis verkopen?

Dit kan je grotendeels zelf bepalen en heeft ermee te maken welke diensten en producten je af wilt nemen. Schakel je een full-service makelaar in dan ben je natuurlijk veel duurder uit dan wanneer je zelf alles doet. Sommige makelaars hebben verkooppakketten en anderen rekenen courtage en opstartkosten. De kosten zijn dus vaak afhankelijk van de makelaar die je uitnodigt. Nodig desnoods meerdere makelaars uit om te vergelijken. Wanneer je zelf werkzaamheden voor je rekening neemt zoals de bezichtigingen bespaart je dat al enorm veel geld. Ga naar de bestelpagina om te zien welke producten en diensten je via deze website kan bestellen. Maak daarna een keuze.

Wie promoot mijn huis?

Wanneer je ervoor kiest om een makelaar in te schakelen voor de verkoop van je huis zal deze ook de promotie voor je regelen. Verkoop je zelf dan kun je jouw woning kosteloos via onze website aanbieden. Dat is geheel gratis en kost je niets. Nadat je woningpresentatie klaar is kun je die via Social Media delen. Ook wij delen de woning via Social Media. Daarmee bereik je gratis enorm veel woningzoekers. Zorg er wel voor dat je een mooie presentatie hebt anders mis je de eerste kans en dat zou zonde zijn.

Wat levert mijn huis op bij verkoop?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren en hoe courant jouw woning is. Stel de waarde vast en bedenk een slimme vraagprijs waarbij je zoveel mogelijk geïnteresseerden naar je woning trekt. Wanneer je te veel vraagt kan de animo veel minder zijn dan wanneer je een scherpe of realistische prijs vraagt. Kijkers kunnen ook overbieden dus wie weet kom je nog een stuk hoger uit. Doe in ieder geval onderzoek naar de échte waarde van je huis. Online is hier veel informatie over te vinden en via het kadaster en waarderapport.nl kun je gegevens over de waarde ontvangen.

Vergelijk het liefst met transactieprijzen van vergelijkbare woning in plaats van vraagprijzen. Zo krijg je een beter beeld van hetgeen soortgelijke woningen hebben opgeleverd. Stem daar je vraagprijs op af.

Hoe snel kan ik mijn huis verkopen?

Wanneer je huis verkoopklaar is en de presentatie is gemaakt kun je starten met verkopen. Zorg ervoor dat er mooie foto’s beschikbaar zijn en vergeet ook niet de plattegronden. De plattegronden geven naast de foto’s een goed beeld van de indeling van de woning. Daarnaast kan je de woning op laten meten door een inmeter zodat je de exacte oppervlaktes en inhoud kan vermelden. Die bestel je makkelijk via onze website.

Hoe maak ik mijn woning klaar om te verkopen?

Het begint meestal met opruimen omdat de gemiddelde bewoner nou eenmaal veel spullen heeft. Een mooi en netjes onderhouden maar vooral schoon huis verkoopt beter. Om je hierbij te helpen hebben we hierover een apart artikel geschreven waar ook een e-book bij zit om te downloaden.

Ga naar onmisbare tips bij huis verkopen

> Meer over huis verkopen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor