Hoeveel concessies wil jij doen bij het kopen van een huis?
04 oktober 2019 
2 min. leestijd

Hoeveel concessies wil jij doen bij het kopen van een huis?

Concessies bij huis kopen.

Het huis van je dromen is steeds lastiger te vinden. Daardoor moet je soms je wensen en voorkeuren aanpassen. Je zou kunnen kiezen voor een kluswoning of misschien je zoekgebied vergroten. Misschien lukt het daardoor wel.

Steeds meer woningzoekers

Beste aankoopmakelaarHet afnemende aanbod en de lage rente zorgen ervoor dat er steeds meer mensen op zoek gaan naar een koopwoning. Daardoor neemt de druk op de woningmarkt toe en blijven de prijzen stijgen. Het voordeel van de lage rente vervalt hierdoor. Je zult meer moeten lenen maar alles wat je leent moet je ooit weer terugbetalen. Ik voorspel dat het de komende jaren alleen maar lastiger wordt om een huis te vinden. Hierdoor zou je kunnen uitwijken naar het buitengebied of dorpen rondom de grote stad. Ook hier zijn de prijzen gestegen maar deze stijging is vaak wat kleiner.

Wonen en werken in dezelfde stad zit er misschien niet meer in maar met beperkte reistijd zijn er toch vaak meer mogelijkheden. Het openbaar vervoer is tegenwoordig goed geregeld en een goede optie. Het is in ieder geval een poging waard om dit te onderzoeken.

De kluswoning

Zoals ik wel vaker roep zijn de meeste mensen op zoek naar een woning die af is. Dat merken de makelaars ook aan het aantal aanvragen voor bezichtiging. De run op kluswoningen is vaak wat minder waardoor je meer kans maakt. Houd er wel rekening mee dat de verbouwingskosten duurder zijn geworden.

Een jaren 30 huis of toch niet

Jaren-30-huizen zijn mega populair, daar zijn veel mensen gek op maar zo’n huis met authentieke details wat ook nog eens instapklaar is zullen veel kopers voor in de rij staan. Hiervoor geldt zelfs dat jaren-30-klushuizen ook populair zijn. Misschien toch gaan voor een iets jonger huis. Ook hierin zou je concessies kunnen doen.

Conclusie:

Zoals je ziet zijn sommige huizen in bijvoorbeeld grote plaatsen enorm populair. Daarvoor sta je in de rij. Ik sprak iemand die al twee jaar bezig is een huis te zoeken. Hij had al een aantal keren geboden maar steeds iemand anders had een hoger bod neergelegd. Dat is erg frustrerend maar in een extreme kopersmarkt niet onderuit te komen. Tenzij je misschien op bepaalde punten overweegt toch andere keuzes te maken.​

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Huis verkopenaankoopmakelaar en bouwkundige keuring

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor