Hoelang blijven de huizenprijzen nog stijgen?
20 oktober 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Hoelang blijven de huizenprijzen nog stijgen?

Huizenprijzen blijven stijgen.

Volgens economen en de banken in Nederland blijven de komende twee jaar de huizenprijzen nog flink stijgen. Er wordt zelfs gesproken over bijna 30 procent in 2 jaar tijd. Dat zou betekenen wanneer je een huis van 4 ton koopt deze over 2 jaar met meer dan een ton is gestegen. Dat lijkt een goede investering maar is dat wel zo?

Het is natuurlijk geweldig dat je huis steeds meer waard wordt maar er zit ook een keerzijde aan. Wanneer je wilt verhuizen betekent dat vaak dat je op zoek gaat naar een nieuwe koopwoning die vaak duurder is. Doordat de woning duurder is, is de prijs ook vaak harder gestegen. Per saldo schiet je daar dus niets meer op. Natuurlijk kun je de overwaarde gebruiken en dat is waarschijnlijk ook hard nodig maar het voordeel bij je huis verkopen is een nadeel bij een huis kopen.

Hoe ziet de toekomst op de woningmarkt eruit?

Hier heb ik het al vaker over gehad en bijna niemand kan me vertellen waar dit naartoe gaat. Er moet een groot pallet aan maatregelen komen waarbij naar elk detail en de gevolgen daarvan wordt gekeken. Bouwen, stimulerende maatregelen, locaties aanwijzen, verduurzamen en nog veel meer. Het één is gekoppeld aan het ander, er gaat dus nog aardig wat water door de zee voordat de balans op de woningmarkt enigszins terug is. Als die balans al ooit terugkomt in ons kleine Nederland.

Wat vinden de banken ervan?

Zowel ABN/Amro, ING en Rabobank denkt dat de huizenprijzen de komende jaren blijven stijgen ook al zijn er verschillen in percentages. Ondanks de gestegen huizenprijzen is dit nog steeds een goed koopmoment ook al lijkt dat niet zo. De vraag is alleen wat je kunt betalen en of er wel genoeg aanbod te koop staat in jouw prijsklasse.

Conclusie:

De huizenprijzen zullen voorlopig nog wel even blijven stijgen en het einde is pas in zicht wanneer mensen de koopsommen niet meer kunnen betalen. De vraag is wanneer dit moment komt zolang de rente nog historisch laag is.

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor