Heb je als verkoper een miniwebsite van je woning nodig?
29 september 2021 
in Vragen
4 min. leestijd

Heb je als verkoper een miniwebsite van je woning nodig?

Miniwebsite van je woning bestellen?

Direct-gratis-waardebepaling-huis-aanvragenJe ziet het steeds vaker. De verkoopmakelaar laat een mooie miniwebsite van jouw woning maken waarbij de data worden gegenereerd uit het CRM-systeem, of een koppeling daarvan. Wat zijn de voor- en nadelen en heb je deze ook echt nodig?

Een miniwebiste is een website die speciaal voor jouw woning wordt gemaakt. Vaak is de Domeinnaam, URL of hyperlink www.straatnaamennummer.nl die speciaal wordt aangemaakt. Dit wordt gedaan omdat de meeste makelaarswebsites waar het aanbod op wordt vermeld er saai uitzien. De laatste jaren hebben makelaars hiermee wel een inhaalslag gemaakt maar feit blijft dat het meeste aanbod er standaard uitziet. Om hier verandering in te brengen en extra op te vallen kan worden gekozen voor een eigen miniwebsite van jouw woning. Hierbij is de marketing de belangrijkste tool. Niemand gaat je domeinnaam vinden wanneer je deze niet actief promoot.

Voordelen van een miniwebsite

 • De voordelen zitten er vooral in dat het er mooier uitziet en er data via koppelingen toegevoegd kan worden. Het is een optimale presentatie van jouw huis en altijd te bekijken op je smartphone, tablet of laptop. De foto’s zijn vaak wat groter dan op een reguliere makelaarswebsite. Dit zijn de zogenaamde full-screen foto’s.
 • De website kan geheel in eigen kleuren worden opgemaakt. Vaak hebben makelaars hiervoor een standaard sjabloon.
 • Visitekaartjes kunnen speciaal voor jouw woning worden gemaakt. Die kun je uitdelen aan vrienden, kennissen en familie. Ook de makelaar kan deze uitdelen aan geïnteresseerden of kijkers tijdens de bezichtigingen.
 • Buurt- en overige informatie kan worden toegevoegd zoals de zonnewijzer. Hiermee krijg je net iets meer informatie over de buurt en zonligging.
 • Er is een mogelijkheid om een QR-code in de brochure, flyer of visitekaartje te vermelden. Zo krijg je snel toegang tot de plek waar de miniwebsite staat en hoef je de URL niet in te tikken.
 • Makkelijk te delen via Social Media is een voordeel maar dat geldt eigenlijk ook voor jouw woning op de makelaarswebsite.
 • De URL is korter en makkelijker te onthouden dan een lange URL waar ook getallen en nummers in zijn verwerkt. Daarnaast staat het leuk wanneer je de URL deelt van jouw adres.

Nadelen van een miniwebsite

 • Je moet mensen (geïnteresseerden) wijzen op de Domeinnaam, URL of QR-code.
 • In Google zal je de pagina niet snel vinden omdat het vaak enige tijd duurt voordat deze is geïndexeerd. Je maakt dus geen gebruik van de autoriteit van de makelaarswebsite. Vaak staat de woning ook op de website van de makelaar waarmee je dubbele content genereert. Concurreren met Funda heeft via een miniwebsite geen zin.
 • Nadat de woning is verkocht verdwijnt de domeinnaam maar blijft vaak als dode link in Google staan. De registratie wordt vaak voor een jaar afgesloten.
 • Er zijn vaak extra kosten aan verbonden die de verkoper betaalt. Miniwebsites zijn niet gratis en ook de makelaar moet hiervoor betalen. Ook de registratie van de domeinnaam kost geld. Al deze kosten, naast de gebruikelijke opstartkosten worden doorberekend aan de verkoper tenzij er een actie is.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Waarom bieden makelaars miniwebsites van woningen aan?

Ik ben er zelf in 2013 mee begonnen en in die tijd moest je écht iets doen om op te vallen. Woningen waren er nog in overvloed en je moest de koper nog enthousiast maken om een afspraak te plannen. Datzelfde geldt voor een Fly-Through video waarmee je de woning beter in beeld brengt. In de huidige tijd willen makelaars zich onderscheiden om opdrachten binnen te halen. Vaak wordt er gedacht dat meer media aanbieden tot meer verkoopopdrachten leidt, maar alles moet wel betaald worden. Verkopers vinden het wel vaak mooi om te zien en gaan daardoor soms overstag. Als makelaar laat je met zo’n website wel zien dat je meegaat met de nieuwste ontwikkelingen ook al heeft het erg lang geduurd voordat makelaars hiermee aan de slag gingen.

Wie valt extra op?

Makelaars promoten dit om mede om zelf extra op te vallen. Voor de consument maakt het vaak helemaal niets uit op welke domeinnaam jouw woning staat. Het gaat erom dat jouw woning goed wordt gevonden en dat je opvalt tussen al het andere aanbod koophuizen. Toch kan een miniwebsite meehelpen wanneer je die op de juiste manier inzet. Vraag jouw verkoopmakelaar welke promotie ze gaan doen met de miniwebsite en op welke manier deze het voordeel behaalt ten opzichte van de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Heb ik een miniwebsite van mijn woning nodig?

De vraag: Heb ik een miniwebsite van mijn woning nodig kun je beter aan de makelaars stellen die je uitnodigt voor een verkoopgesprek of gratis waardebepaling bij verkoop. Je zal merken dat de één het fantastisch vindt en je uitlegt wat de voordelen zijn. Terwijl de andere hier eigenlijk geen aandacht aan besteedt. Datzelfde geldt voor mooie gedrukte brochures. Steeds vaker worden digitale brochures gebruikt maar het is ook fijn om de kijkers iets mee te geven. Dat kan dus ook een gedrukte flyer of een visitekaartje zijn waarmee jouw woning snel via een URL of QR-code kan worden gevonden.

Conclusie:

In de huidige woningmarkt waarbij woningen binnen enkele dagen of weken worden verkocht is het maar de vraag of je voordeel uit een miniwebsite behaalt. Toch kunnen er redenen zijn om dit wel te doen maar dan blijft de promotie het belangrijkste. Ik vergelijk dit wel eens met een groot bord in een weiland. Wanneer je het bord achteraan in een weiland plaatst waar niemand het ziet zal je resultaat nihil zijn. Verplaats je dit bord naar de voorzijde waar bijvoorbeeld de snelweg langs loopt, dan is de kans op succes veel groter omdat meer mensen het bord zien. Doe hier je voordeel mee en vraag de makelaar altijd welke promotie hij/zij inzet voordat je in een miniwebsite van jouw woning investeert.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor