Voor welk bedrag zou jij je huis verkopen?
04 augustus 2020 
2 min. leestijd

Voor welk bedrag zou jij je huis verkopen?

Een belangrijke vraag waar je vaak niet eens direct antwoord op kan geven en dat begrijp ik maar al te goed. Eerst goed nadenken en onderzoek doen naar de waarde maakt het antwoord op deze vraag een stuk makkelijker.

Onderzoek naar de waarde

Tegenwoordig is er veel online te vinden, zo kun je de prijzen van woningen in jouw wijk of buurt ook vergelijken. Veelal wordt de vergelijkingsmethode toegepast waarbij er wordt gekeken naar oppervlaktes en inhoud. Denk er wel aan dat dit veelal vraagprijzen zijn en geen verkoopprijzen. De makelaar kan je helpen bij een overzicht van transactieprijzen of ga naar woningwaarderapport voor een gratis rapport over de waarde van jouw woning.

Afwerking en modernisering

Natuurlijk is een modern en goed afgewerkt huis meer waard dan een klushuis maar hoe bepaal je de waarde van je investering. Ik heb laatst een woning getaxeerd waar een moderne badkamer in zat, echter de kopers wilden toch vanwege smaak een andere badkamer. Wat doet dit met de waarde van het huis? Een makelaar en taxateur kan je hier een goed inzicht ingeven wat mensen belangrijk vinden bij een huis.

Goed nadenken

Mijn ervaring is dat hoe langer mensen nadenken hoe hoger de opbrengst moet zijn. Hierbij zoeken we automatisch de grens op. Dat zou ik ook doen wanneer ik mijn eigen huis zou verkopen maar daar schuilt ook een gevaar in. Prijs jezelf niet uit de markt en zoek de balans tussen enerzijds de woning en anderzijds de vraagprijs. Een iets scherpere vraagprijs zorgt vaak voor meer geïnteresseerden. En daar is het in eerste instantie om te doen.

Voor welk bedrag wil jij verkopen?

Makelaars hebben vaak een zoekersbestand van kopers die in het CRM-systeem zijn opgeslagen. Met 1 druk op de knop kunnen ze kijken hoeveel potentiële kopers er voor jouw woning zijn. Daar zou je over in gesprek kunnen gaan. Een andere mogelijkheid is om je woning zelf aan te bieden via onze website om zo de interesse te peilen in jouw woning. Wie weet krijg je een fantastisch bod en is de volgende stap snel gemaakt.

Woning aanbieden op NLVERHUIST?

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en aankoopmakelaar

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor