Is het einde van de Cv-ketel in zicht?
15 oktober 2021 
2 min. leestijd

Is het einde van de Cv-ketel in zicht?

Einde van de Cv-ketel.

Nu de gasprijzen records breken wordt het tijd om de Cv-ketel onder de loep te nemen. In de meeste huizen staat nog steeds een Cv-ketel. Andere systemen blijven nog steeds ver achter bij de traditionele vorm van verwarmen en warm water. Toch wordt het tijd om eens na te denken over het verduurzamen van je woning dus ook aandacht voor de manier van verwarmen.

Nieuwbouwwoningen worden nagenoeg allemaal gasloos gebouwd. Maar de bestaande bouw blijft hierbij nog ver achter. Verduurzamen kost geld en Cv-ketels gaan nou eenmaal lang mee. Pas wanneer de Cv-ketel aan vervanging toe is wordt hier over nagedacht. Daarnaast is het nog maar de vraag welk systeem het in de toekomst gaat worden, of dat er meerdere systemen naast elkaar blijven bestaan. Niemand kan in de toekomst kijken maar de term “waterstof” komt ook steeds vaker voorbij. Logisch dat woningeigenaren terughoudend zijn om te investeren. Daar ligt ook een taak voor de overheid waarbij informatie vertrekken the “key” is.

Mijn verhaal

De Cv-ketel in mijn huis is van 2003. De ketel wordt goed onderhouden en kan misschien nog een tijdje mee. Toch denk ik al na over een alternatief wanneer de Cv-ketel moet worden vervangen. Zo zijn er allerlei systemen maar juist daardoor zie je door de bomen het bos niet meer. Je wilt als consument een goede investering doen die duurzaam is en lang meegaat. Daarover is nog veel onduidelijkheid. Daarnaast is de investering flink duurder dan het vervangen van een traditionele Cv-ketel op gas. Ik snap dan ook de terughoudendheid van woningbezitters. Daar zit ik zelf namelijk ook mee.

Het aantal verkochte warmtepompen is flink gestegen maar de overstap naar duurzame alternatieven gaat eigenlijk nog veel te langzaam. Door de keuze makkelijker te maken en de consument beter te informeren kan hierin een grotere stap worden gezet. De meeste mensen willen wel verduurzamen maar het ontbreekt aan de kennis van hetgeen allemaal wordt aangeboden. En dat is veel!

Hybride-warmtepompen

Je zou kunnen zeggen dat een hybride-warmtepomp de oplossing is voor dit probleem. Je huis wordt hiermee elektrisch verwarmt en de Cv-ketel spring bij wanneer het écht nodig is. Een combinatie van kleinere warmtepomp met een Cv-ketel en daardoor een flinke vermindering van CO2 uitstoot. Ben jij toe aan een nieuwe Cv-ketel? Overweeg dan eens een hybride-systeem. Laat je informeren door de experts op dit gebied en vraag één of meerdere offertes op.

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor